Christen Unie

WOW! Waardig Ouder Worden in Alphen aan den Rijn

Niet over ouderen praten, maar juist in gesprek gaan met mensen die ouder worden of al een dagje ouder zijn. Dat is het doel dat de ChristenUnie voor ogen had toen de partij het belevingsonderzoek voorstelde aan de wethouder.

Dit belevingsonderzoek is een nieuwe stap in de richting die de ChristenUnie voor ogen staat: senioren in Alphen aan den Rijn kunnen zo zelfstandig mogelijk blijven wonen en meedoen in de Alphense samenleving, eventueel met begeleiding en ondersteuning. Hierbij ligt de nadruk dus op preventie: voorkomen dan wel uitstellen dat inwoners zich niet meer verantwoord zelfstandig thuis kunnen redden.

De gemeente gaat volgens de wens van de ChristenUnie rechtstreeks met senioren in gesprek om ook meer diepgaande informatie op te kunnen halen wat betreft ervaringen, wensen en behoeften. Het onderzoek wordt medio 2020 onder senioren uitgevoerd en zal gaan over de periode 2018 tot en met 2021. De looptijd van het Uitvoeringsplan Senioren van de gemeente Alphen aan den Rijn (2018 – 2021) is dan voor de helft verstreken. Er wordt ook alvast vooruitgekeken naar de volgende periode (2022 en verder). Per periode kan een belevingsonderzoek plaatsvinden.

In juli 2018 heeft ChristenUnie het initiatief genomen tot de motie Waardig Ouder Worden, die raadsbreed steun kreeg. In november 2018 werd het Uitvoeringsplan Senioren in de vergadering van de gemeenteraad vastgesteld.

De ChristenUnie heeft in november 2018 ingestemd met het Uitvoeringsplan Senioren dat is gebaseerd op de motie WOW!, die bestond uit de volgende onderdelen:

  • Lokaal woonakkoord
  • Dementievriendelijke gemeente
  • Lokale aanpak eenzaamheid
  • Maatwerk in alle buurten, dorpen en wijken
  • Betaalbaar sporten en bewegen

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:18

Ken jij The Center of Beauty al?

Heb jij een huidprobleem en ben je opzoek naar een oplossing? Bij The Center of Beauty nemen ze jou mee naar de wereld van Cenzaa, waar wellness en intensieve huidverbetering samenkomen.

Politiek vandaag 15:16

Gemeente helpt pop-up horeca aan tijdelijke standplaatsen

Een vergeten groep tijdens de coronacrisis is de tijdelijke horeca. Foodtrucks en oliebollenkramen, bijvoorbeeld. De VVD pleit voor hulp van de gemeente aan deze groep. Wethouder Van As gaat er direct werk van maken.

Sport vandaag 14:29

In beweging blijven met BOOST

Bewegen is belangrijk. Dat weten de beweeg- en lifestylecoaches van BOOST maar al te goed. Zij organiseren op verschillende locaties in de gemeente activiteiten en workshops om jongeren actief en gezond te houden.

De Heerlijkheid van Alfen vandaag 13:22

De Heerlijkheid van Alfen: een onherbergzaam gebied

Groene polders, sloten en koeien: het kenmerkende landschap rond Alphen aan den Rijn en in het Groene Hart. Toch zag het er hier niet altijd zo uit. Het project ‘De Heerlijkheid van Alfen’ maakt de geschiedenis van Alphen aan den Rijn weer zichtbaar en beleefbaar. 

Politiek vandaag 12:30

Gemeente kan niets doen aan huurverhogingen

De Alphense woningcorporaties Woonforte en Habeko kunnen gewoon een reguliere huurverhoging doorvoeren. Daar heeft de gemeente niets over te zeggen, zo meldt wethouder Gerard van As. Een aantal politieke partijen is het hier niet mee eens.

Algemeen vandaag 11:51

Hoe snel wordt het te warm in een auto?

Het is lekker weer in Nederland, en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven. Maar hoe snel wordt het warm in een auto? Laat je huisdier niet in een oven zitten!