WV Avanti-renners naar NK veldrijden

Zaterdag 25 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Een aantal leden van WV Avanti zullen ook deelnemen aan het NK.

Sinds veldrijder Mathieu van der Poel heeft laten zien dat hij ook in de grote wegwedstrijden een uitblinker is, hebben veel kinderen zijn voorbeeld gevolgd: ook zij zijn in groten getale aan deze sport gaan doen. Zo ook bij WV Avanti in Alphen. Met name op de dinsdagavond zijn er ook dit jaar weer veel nieuwe kinderen op de training te vinden. Een aantal Avantianen gaat ook dit jaar weer deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.

Deelnemers
Bij de jongste categorie, de meisjes van 9 jaar, gaat de Alphense Quinty Keijzer proberen of ze mee kan doen voor een podiumplaats. Het veldrijden gaat haar net als het wegwielrennen goed af, ze stond al een paar keer op de hoogste trede van het podium.

Haar zus Demi rijdt bij de 11-jarige meisjes. Olivier Westerveld doet mee bij de 12-jarige jongens, en bij de 13-jarige jongens staan Teun Hoogenboom en Thijmen de Jong aan de start in een sterk deelnemersveld van 68 renners.

NK veldrijden van 11 januari
Zaterdag 11 januari stonden er ook nog oudere renners aan de start bij het NK veldrijden op het zelfde parcours waar de profs een dag later reden in Rucphen. De 14-jarige Ingmar van den Bosch werd daar 34e in een heel groot deelnemersveld bij de nieuwelingen. Marise (belofte-vrouw) en Elian Lagendijk (junior) werden respectievelijk 18e en 40e. Jan Rademaker werd 27e bij de Masters 50+, waar de bekende Erik Dekker won.

Ook in de regionale cylclocross wedstrijden waren Avanti-jeugdrenners actief. Onder andere Duco van der Zwart, Dean Smith en Daan Baak kwamen daardoor regelmatig met een zwarte fiets en vuile kleren thuis.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!