WV Avanti-renners naar NK veldrijden

Zaterdag 25 januari wordt in Moergestel het NK veldrijden verreden voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Een aantal leden van WV Avanti zullen ook deelnemen aan het NK.

Sinds veldrijder Mathieu van der Poel heeft laten zien dat hij ook in de grote wegwedstrijden een uitblinker is, hebben veel kinderen zijn voorbeeld gevolgd: ook zij zijn in groten getale aan deze sport gaan doen. Zo ook bij WV Avanti in Alphen. Met name op de dinsdagavond zijn er ook dit jaar weer veel nieuwe kinderen op de training te vinden. Een aantal Avantianen gaat ook dit jaar weer deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap.

Deelnemers
Bij de jongste categorie, de meisjes van 9 jaar, gaat de Alphense Quinty Keijzer proberen of ze mee kan doen voor een podiumplaats. Het veldrijden gaat haar net als het wegwielrennen goed af, ze stond al een paar keer op de hoogste trede van het podium.

Haar zus Demi rijdt bij de 11-jarige meisjes. Olivier Westerveld doet mee bij de 12-jarige jongens, en bij de 13-jarige jongens staan Teun Hoogenboom en Thijmen de Jong aan de start in een sterk deelnemersveld van 68 renners.

NK veldrijden van 11 januari
Zaterdag 11 januari stonden er ook nog oudere renners aan de start bij het NK veldrijden op het zelfde parcours waar de profs een dag later reden in Rucphen. De 14-jarige Ingmar van den Bosch werd daar 34e in een heel groot deelnemersveld bij de nieuwelingen. Marise (belofte-vrouw) en Elian Lagendijk (junior) werden respectievelijk 18e en 40e. Jan Rademaker werd 27e bij de Masters 50+, waar de bekende Erik Dekker won.

Ook in de regionale cylclocross wedstrijden waren Avanti-jeugdrenners actief. Onder andere Duco van der Zwart, Dean Smith en Daan Baak kwamen daardoor regelmatig met een zwarte fiets en vuile kleren thuis.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Cultuur vandaag 17:15

DWDD-favorieten in Castellum

Ze zijn de favorieten van Matthijs van Nieuwkerk. Daarom zette hij ze, voordat hij stopt, nog even in de spotlight van De Wereld Draait Door: Jett Rebel en Her Majesty. In maart en april zijn deze DWDD-favorieten te zien in Castellum.

Overige vandaag 16:06

Ooievaar 119 gespot in Spanje

In samenwerking met stichting STORK ringt Avifauna ieder jaar jonge wilde ooievaars. Van één van deze ooievaars is een terugmelding gekomen.

Gezondheid en welzijn vandaag 14:52

17 maart NAH-café over de Hulpkaart

Elkaar ontmoeten en ervaringen met elkaar delen helpt. Tom in de Buurt organiseert daarom voor mantelzorgers en mensen met niet-aangeboren hersenletsel drie tot vier keer per jaar een NAH-café in Aquarijn. Aanstaande 17 maart is de Hulpkaart het onderwerp van gesprek.

Advertorial Algemeen vandaag 14:03

Walk&Talk 3 maart

Werkzoekend? Wat doet het met jou en wat doet het met je directe omgeving? Van de ene op de andere dag moet je min of meer gedwongen op zoek naar ander werk. Het verliezen van je baan kan veel vragen oproepen.

Blog Opinie vandaag 13:25

Alleen Alphense Boys voetbalt zondag

Er wordt weinig gevoetbald komend weekeinde. Van de Alphense clubs komt alleen Alphense Boys in actie. Dat gaat zondag gebeuren in Leidschendam waar RKAVV de tegenstander is.