pixabay

WW-uitkeringen flink gestegen in Alphen

In de regio Holland Rijnland is het aantal WW-uitkeringen sinds de coronacrisis flink gestegen, namelijk met 18 procent. Het aantal WW-uitkeringen vanuit de horeca en catering nam het sterkst toe. In Alphen lag het percentage WW-uitkeringen met 20,7 procent nog hoger.

Het aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland nam afgelopen april het sterkst toe vanuit de sectoren uitzendbedrijven en horeca en catering. “Deze forse stijging brengt de gevolgen van de coronacrisis pijnlijk in beeld”, aldus het UWV. “Dit valt te verklaren door het feit dat werkgevers in tijden van onzekerheid en economische tegenwind vaak eerst het mes in de flexibele schil zetten.”

Het aantal WW-uitkeringen voor werkzoekenden afkomstig uit de horeca en catering sector groeide met 176, wat uitkomt op 56,6 procent. ‘’Veel horecabedrijven en cateraars hebben hun activiteiten sinds medio maart geheel of gedeeltelijk moeten staken vanwege de door het kabinet ingestelde ‘intelligente lockdown’”, aldus het UWV.

In de gemeente Alphen aan den Rijn steeg het aantal WW-uitkeringen in april naar 1700 ten opzichte van 1408 in maart.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.