Josh Walet

Yes! Oldtimerdag in september weer als vanouds

De Hooftstraat die helemaal vol staat met oldtimers? Dat hebben we de afgelopen twee edities helaas moeten missen. Maar goed nieuws: tijdens de jubileumeditie op zaterdag 17 september zullen de klassieke voertuigen weer opgesteld staan in de Hooftstraat. Al zal de opstelling wel iets anders zijn dan voorheen vanwege werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug.

Traditiegetrouw vindt de Oldtimerdag plaats op de zaterdag voorafgaand aan de Alphense Jaarmarkt. De Hooftstraat dient altijd als podium voor het evenement, waar bezoekers veel klassieke auto’s, youngtimers, motoren, brommers, bussen en tractoren kunnen bewonderen. Dat Alphenaren graag naar dit evenement komen, blijkt wel uit de vele bezoekers die op de Oldtimerdag afkomen. Het is één van de meest geliefde evenementen waar Alphenaren samenkomen.

Weer als vanouds

Ook tijdens de beperkingen die corona met zich meebracht is de organisatie erin geslaagd om alternatieve edities te organiseren, waarbij tientallen oldtimers gezamenlijk een tourrit maakten door het Groene Hart. Als de Oldtimerdag op zaterdag 17 september voor de 40e keer wordt georganiseerd, een jubileumeditie dus, zullen de klassieke voertuigen weer als vanouds opgesteld staan in de Hooftstraat. Liefhebbers kunnen de oldtimers dan dus weer van dichtbij bewonderen.

Zoals altijd zal de Oldtimerdag voor deelnemers beginnen met een begeleide rondrit door het Groene Hart, waarna de voertuigen opgesteld gaan worden in de Hooftstraat. Daar is dit jaar alleen wel minder ruimte voor. “Door werkzaamheden aan de Julianabrug en op de Lijsterlaan zal de indeling van de straat verderop in de Hooftstraat beginnen”, laat de organisatie weten. De oldtimers zullen dit jaar daarom in de Hooftstraat en de Oudshoornseweg te zien zijn. Aan het einde van de dag maakt de jury de prijswinnaars in diverse klassen bekend.

Meer dan oldtimers

Ben je uitgekeken op alle oldtimers? Geniet dan van een hapje en drankje bij één van de aanwezige foodtrucks. “Daarnaast is er in samenspraak met horeca uit de straat volop gelegenheid een terrasje te pakken en te genieten van verschillende livemuziek op diverse podia.” De Oldtimerdag in Alphen aan den Rijn is bedoeld voor het hele gezin. Daarom heeft de organisatie ook gedacht aan de kleinste oldtimerliefhebbertjes. “In samenwerking met Stichting Vakantiespel is er genoeg te doen voor de kleinsten onder ons.”

Heb je een oldtimer en wil je deelnemen aan de Oldtimerdag? Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Let op: in verband met beperkte ruimte in de straat geldt vol = vol.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.