Josh Walet

Yes! Oldtimerdag in september weer als vanouds

De Hooftstraat die helemaal vol staat met oldtimers? Dat hebben we de afgelopen twee edities helaas moeten missen. Maar goed nieuws: tijdens de jubileumeditie op zaterdag 17 september zullen de klassieke voertuigen weer opgesteld staan in de Hooftstraat. Al zal de opstelling wel iets anders zijn dan voorheen vanwege werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug.

Traditiegetrouw vindt de Oldtimerdag plaats op de zaterdag voorafgaand aan de Alphense Jaarmarkt. De Hooftstraat dient altijd als podium voor het evenement, waar bezoekers veel klassieke auto’s, youngtimers, motoren, brommers, bussen en tractoren kunnen bewonderen. Dat Alphenaren graag naar dit evenement komen, blijkt wel uit de vele bezoekers die op de Oldtimerdag afkomen. Het is één van de meest geliefde evenementen waar Alphenaren samenkomen.

Weer als vanouds

Ook tijdens de beperkingen die corona met zich meebracht is de organisatie erin geslaagd om alternatieve edities te organiseren, waarbij tientallen oldtimers gezamenlijk een tourrit maakten door het Groene Hart. Als de Oldtimerdag op zaterdag 17 september voor de 40e keer wordt georganiseerd, een jubileumeditie dus, zullen de klassieke voertuigen weer als vanouds opgesteld staan in de Hooftstraat. Liefhebbers kunnen de oldtimers dan dus weer van dichtbij bewonderen.

Zoals altijd zal de Oldtimerdag voor deelnemers beginnen met een begeleide rondrit door het Groene Hart, waarna de voertuigen opgesteld gaan worden in de Hooftstraat. Daar is dit jaar alleen wel minder ruimte voor. “Door werkzaamheden aan de Julianabrug en op de Lijsterlaan zal de indeling van de straat verderop in de Hooftstraat beginnen”, laat de organisatie weten. De oldtimers zullen dit jaar daarom in de Hooftstraat en de Oudshoornseweg te zien zijn. Aan het einde van de dag maakt de jury de prijswinnaars in diverse klassen bekend.

Meer dan oldtimers

Ben je uitgekeken op alle oldtimers? Geniet dan van een hapje en drankje bij één van de aanwezige foodtrucks. “Daarnaast is er in samenspraak met horeca uit de straat volop gelegenheid een terrasje te pakken en te genieten van verschillende livemuziek op diverse podia.” De Oldtimerdag in Alphen aan den Rijn is bedoeld voor het hele gezin. Daarom heeft de organisatie ook gedacht aan de kleinste oldtimerliefhebbertjes. “In samenwerking met Stichting Vakantiespel is er genoeg te doen voor de kleinsten onder ons.”

Heb je een oldtimer en wil je deelnemen aan de Oldtimerdag? Inschrijven is vanaf nu mogelijk. Let op: in verband met beperkte ruimte in de straat geldt vol = vol.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 11:33

Partijen hoogheemraadschap van Rijnland bereiken akkoord

De nieuwe dagelijks bestuurders (hoogheemraden) van Rijnland zijn op 31 mei 2023 tijdens een extra vergadering van het algemeen bestuur (VV) geïnstalleerd. BBB, VVD, CDA, Agrarisch, Natuur en JA21 hebben een akkoord bereikt en zullen gaan samenwerken.

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.