Bibliotheek Rijn en Venen
Advertorial Evenementen

Young Adult festival op 18 september in Bibliotheek Alphen

Op zondag 18 september staat Bibliotheek Alphen in het teken van de Boekenweek van Jongeren tijdens het Young Adult festival. Het gratis festival begint om 13:00 uur en er is van alles te doen: van verschillende workshops en leestafels tot het printen van 3D-boekenleggers.

Op het festival staan er verschillende workshops op het programma van YA-auteur Chinouk Thijssen (onder andere Gegijzeld, Je hebt één nieuwe volger), BookTokker Noah (@jetweedevader) en Bookstagrammer Esmee (@thegoodbookstuff). 

Print een eigen boekenlegger! De Maakplaats is doorlopend open om te experimenteren met VR-experience, 3D-printen en meer. Loop zeker even binnen, want tijdens deze speciale editie kun je een eigen boekenlegger printen met de 3D-printer. 

Ontvang het Boekenweekgeschenk Wees er snel bij en ontvang gratis het mooie 3PAK, het Boekenweekgeschenk voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. 3PAK bevat dit keer ijzersterke poëzie van Gershwin Bonevacia en twee verhalen van topauteurs Daan Heerma van Voss en Chinouk Thijssen. 

Ook Boekhandel Haasbeek/De Kler is aanwezig met een ruime selectie boeken en een aantrekkelijke actie. 

Aanmelden en informatie 

Bezoekers zijn vanaf 13:00 uur vrij om het festival te bezoeken. Voor het volgen van de workshops is het nodig om vooraf een (gratis) plekje te reserveren. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden. 

YA-festival Chinouk Thijssen.png


Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.