Archieffoto

Zaterdag 26 november 2022: AVV Alphen 1 – RKDS 1

Zaterdag was een wedstrijd tegen de nummer 2 RKDES uit Kudelstaart. Met al in de 2e minuut een grote kans voor Justin maar die ging er niet in. Had een mooie start geweest. In de 13e minuut een mooie diepe bal van Elco, die valt net over de verdediging en daar kan Auke mooi bij. 

Maar de lob gaat wel over de keeper maar gaat net langs de verkeerde kant van de paal. Vlak erna weer een mooie aanval maar het schot van Yassine heeft te weinig kracht om de keeper te verrassen. 

Na 17 minuten de eerste echte aanval van RKDES maar de kopbal levert geen gevaar op. In de 27e minuut weer een kans voor Alphen maar weer is de poging op doel veel te slap. In plaats van hard te schieten de bal willen plaatsen en die is simpel te pakken door doelman Van der Linden. In de 33e minuut een goede aanval van RKDES. Rick stopt de bal van dichtbij en de rebound gaat via de lat het veld weer in. 

Na een ongelukkige botsing een vrije trap voor Alphen op een meter of 25 van het doel, maar die wordt naast geschoten. Vlak voor de rust verdwijnt een schot van RKDES via de paal naast het doel. Daar komt Alphen goed weg. Na de thee komt er toch meer druk van RKDES en valt in de 54e minuut de 0-1, maar daarbij wordt Rick geraakt in de 5 meter. Scheidsrechter Bosschieter vindt dit aanvallen van de keeper en keurt het doelpunt af. 

Daarna komt het meeste gevaar van RKDES maar zij krijgen daarbij wel de hulp van Alphen. Zo wordt er ongelukkig een corner weggegeven, die gelukkig over gaat. En in plaats van de bal weg te werken gaat Mansour lopen met de bal tussen drie man in en verspeelt daardoor de bal recht voor het doel. 

Het schot gaat maar rakelings langs de paal. De 0-1 hangt daardoor wel in de lucht. In de 83e minuut een hard schot maar Rick redt ten koste van een hoekschop. Die levert niets op. Nog een keer na half ingrijpen een schot naast. Maar Alphen blijft overeind. Eindstand 0-0. Toch weer een belangrijk punt binnen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.