Gemeente Alphen aan den Rijn

Zaterdagmarkt wordt ruimer opgezet

Een paar weken lang waren alleen de foodkramen welkom op de zaterdagmarkt. Maar vanaf aanstaande zaterdag zijn alle kramen weer welkom. Wel wordt de markt ruimer opgezet.

Het is belangrijk om overal 1,5 meter afstand van elkaar te houden, ook op de markt. Vanuit de ondernemers is er de afgelopen weken veel aandacht besteed om de bezoekers te ‘sturen’ in de richtlijnen vanuit het RIVM, bijvoorbeeld met ‘looproutes’.

Nu heeft de gemeente besloten dat alle kramen weer welkom zijn op de zaterdagmarkt. Alleen zijn er wel maatregelen nodig om de situatie voor iedereen veilig te houden. Daarom wordt de markt ruimer opgezet, zo laat de gemeente weten. "Samen met de marktmeesters en marktkooplui is bekeken of ruimte gemaakt kan worden voor meer kramen met handhaving van de gestelde maatregelen." Dit betekent dat de markt wordt doorgetrokken naar het Aarplein en de Thorbeckestraat. Dit kan doordat het parkeerdak van De Aarhof recentelijk open is gegaan. Let dus op als je zaterdag naar de markt gaat, want de kramen staan dus niet op hun gebruikelijk plek.

Ga ja naar de markt? Kom dan zoveel mogelijk alleen, houd afstand en volg hierbij de aanwijzingen van de marktkooplui. Ga naar huis als het te druk wordt en was thuis altijd je handen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 17:18

Dit zijn de geslaagde leerlingen van het Scala College

De vlaggen kunnen uit vandaag, op nationale slaagdag! Hier vind je alle geslaagde examenkandidaten van het Scala College (eerste tijdvak) in Alphen aan den Rijn. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Evenementen gisteren 16:52

Zesde editie Triathlon Alphen blijft voorlopig doorgaan

Veel wedstrijden worden geannuleerd in verband met het coronavirus, maar de zesde editie van de Triathlon Alphen vindt voor alsnog gewoon doorgang op 20 september 2020. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Advertorial Horeca gisteren 16:11

Genieten op het vernieuwde terras van Alfreds

Buiten genieten van een hapje en een drankje, het kan weer. Dat de terrassen weer open zijn is iets waar Alfreds zich enorm op had verheugd. Zo kunnen gasten eindelijk het totaal vernieuwde terras komen bewonderen!

Coronavirus in Alphen gisteren 15:38

Eindexamenleerling zijn in coronatijd, hoe is dat?

Vandaag, op nationale slaagdag, zetten we eindexamenleerlingen extra in het zonnetje. Hoe hebben eindexamenleerlingen dit jaar ervaren? Eindexamenleerlingen van het Ashram College delen hun verhaal.