Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

Zeeman moderniseert het warehouse

Ruim 55 jaar lang werkte Zeeman in het warehouse met hetzelfde systeem. “In die jaren heeft er geregeld uitbreiding plaatsgehad, maar er is nog nooit een nieuw systeem geïmplementeerd”, vertelt Inge de Graaf, corporate recruiter bij het in Alphen gevestigde Zeeman. Om te zorgen dat vanuit Alphen 1.300 winkels in 8 verschillende landen worden bevoorraad, was het hoog tijd voor een nieuw logistiek systeem.

Op dit moment worden de winkels nog bevoorraad via het oude systeem, maar tegelijkertijd wordt het nieuwe systeem al opgebouwd. De contouren zijn al duidelijk te zien. Door het hele pand zie je nieuwe banen lopen en nieuwe inpakstations. Het dak van de 3e hal van het warehouse moest zelfs van 7 meter naar 12 meter verhoogd worden om plaats te bieden aan het nieuwe systeem.

Groeiambitie

“Ons huidige systeem biedt niet meer genoeg capaciteit om 1.300 winkels via het systeem te verwerken”, legt Mathijs Werkman, warehouse manager, uit. “Er was dus geen ruimte meer voor groei, terwijl we die ambitie wel hebben.”

Het nieuwe systeem gaat in week 10 van 2023 live. “We gaan rustig opstarten”, vervolgt Mathijs. “We gaan beginnen om één auto over het nieuwe systeem te laten lopen. Langzaam gaan we het nieuwe systeem steeds zwaarder belasten. Na 6 weken moeten we dan volledig overgaan naar het nieuwe systeem.”

Control room

Dit nieuwe systeem heeft ook impact op het personeelsbestand. In de oude situatie zijn er teamleiders die alles doen; van coaching en begeleiding tot planning en procesbewaking. “Veel mensen vinden die rol wel leuk, maar je kunt nooit excelleren”, geeft Mathijs aan. “We hebben nu gekozen voor een scheiding tussen hoofd en hart. De nieuwe control room wordt dan het hoofd. We zoeken slimme mensen die het leuk vinden om te puzzelen, data te analyseren en processen te bewaken. Op de werkvloer streven we naar mensgericht leiderschap. Naar teamleiders die de tijd hebben en het fijn vinden om met mensen te werken en mensen beter te maken. Zij zijn op de werkvloer volle bak bezig met coachen, begeleiden, helpen en zorgen dat mensen de werkinstructies snappen. Die splitsing is heel anders dan nu.”

Vacatures

Inge vervolgt: “De meeste vacatures hebben we intern kunnen opvullen. De bedoeling is dat we straks veel meer gaan inzetten op begeleiding en ontwikkeling, zodat mensen door kunnen stromen. Neemt niet weg dat we ook mensen van buiten nodig hebben. Nog niet alle vacatures zijn ingevuld.”

“We zijn de logistieke toekomst van Zeeman aan het neerzetten”, besluit Mathijs. “Dit is hét moment om bij Zeeman te willen werken!”

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!