Zeer grote brand bij manege in Alphen aan den Rijn

In een manage aan de Westkanaalweg in Alphen aan den Rijn is zondagochtend rond 06.20 uur een grote brand uitgebroken. Er waren grote zwarte rookwolken te zien. Alle paarden liepen buiten en bleven ongedeerd. Er raakten geen mensen gewond.

De Westkanaalweg werd afgesloten omdat er asbest vrij kwam. Dat is beperkt gebleven tot het terrein van Hippisch Centrum Zeegersloot (Alphense Ruiters). Brandweerlieden wisten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen gebouwen.

Rond 06.45 uur werd de brand opgeschaald naar zeer grote brand (GRIP 1). De brandweer meldde om 08.00 uur dat de brand 'zo goed als' onder controle was. Over de oorzaak is nog niets bekend. Op het complex vinden deze zomer renovatiewerkzaamheden plaats.Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie vandaag 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Politiek vandaag 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.

Overige vandaag 12:37

Feestelijke uitreiking Taalhelden prijs 2019

Het Taalhuis van Bibliotheek Rijn en Venen heeft een flink aantal mensen genomineerd voor de Taalhelden prijs. Op maandag 9 december werden deze nominaties op feestelijke wijze uitgereikt door de Stichting Lezen en Schrijven in Theater Castellum.

Blog Opinie vandaag 12:01

Fietsverlichting

Knul. Om 06:45 uur op de fiets. Krantjes bezorgen voordat je naar school gaat. Je fietst de gehele oude ambachten buurt af door de kou en gure wind. Met je zwarte regenpakje en dun reflecterend streepje. Op je fiets ZONDER koplamp en ZONDER licht.