Alphens EV

Zegersloot-noord wordt helemaal Irenebos

Het geplande Irenebos in Zegersloot-noord wordt groter dan oorspronkelijk is gepland. Het bos beslaat als het klaar is het hele gebied naast het Heempark. Het bos sluit aan op het terrein van De Vlinder. Alphen aan den Rijn is in 2020 gastgemeente voor de landelijke Boomfeestdag.

Tijdens Boomfeestdag op 18 maart is het de bedoeling dat kinderen de aanplant van het Irenebos verzorgen. Prinses Irene, naamgever van het bos, is uitgenodigd om ook een boom te planten. Het bos is een geschenk van Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Alphen aan den Rijn voor de tachtigste verjaardag van de prinses.

Wethouder Gert-Jan Schotanus doet een oproep aan ondernemers om te helpen bij de aanplant. "Dat kan bijvoorbeeld door projecten van kinderen die meedoen te steunen of door een aantal bomen te sponsoren." Voor de kinderen wordt tegelijkertijd een eigen Klimaattop gehouden.

Welke bomen er precies worden aangeplant is nog niet duidelijk. Hiervoor wordt het gebied eerst zorgvuldig in kaart gebracht. Het is de bedoeling om veel diversiteit in het bos aan te brengen om het risico op ziekten zo laag mogelijk te houden. Ook is een bos met veel verschillende bomen en planten aantrekkelijk voor dieren en mensen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 16:13

Ritmische groep Wilskracht pakt opnieuw de winst

De seniorengroep ritmische gymnastiek van Wilskracht zette in het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 december tijdens de internationale DreamCup in Hoofddorp opnieuw een foutloze oefening met bal neer.

Stadshart vandaag 15:52

IJsbaan op het Rijnplein in opbouw

Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 kan er geschaatst worden op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. De opbouw van de ijsbaan is momenteel in volle gang.

Verkeer en vervoer vandaag 15:20

Geen treinen tussen Bodegraven en Alphen

Er rijden momenteel geen treinen tussen station Bodegraven en station Alphen aan den Rijn. De oorzaak hiervan is een defecte spoorbrug.

Blog Opinie vandaag 15:11

Alphen blameert zich tegen de nummer laatst

A.V.V. Alphen is in de derde klasse A zondag vooralsnog niet meer dan een middenmoter. Toch richt men zich bij de club gelet op het ogenschijnlijk gemakkelijke programma op het winnen van de tweede periode.

Winactie Overige vandaag 14:43

Win een zitzak van Slijterij Jelfra De Toren

Kijk jij graag voetbal in stijl? En doe je dit het liefst op een relaxte en ontspannen manier? Dan hebben wij goed nieuws! Wij mogen namens Slijterij Jelfra De Toren een toffe Heineken/Champions League zitzak weggeven.