Alphens EV

Zegersloot-noord wordt helemaal Irenebos

Het geplande Irenebos in Zegersloot-noord wordt groter dan oorspronkelijk is gepland. Het bos beslaat als het klaar is het hele gebied naast het Heempark. Het bos sluit aan op het terrein van De Vlinder. Alphen aan den Rijn is in 2020 gastgemeente voor de landelijke Boomfeestdag.

Tijdens Boomfeestdag op 18 maart is het de bedoeling dat kinderen de aanplant van het Irenebos verzorgen. Prinses Irene, naamgever van het bos, is uitgenodigd om ook een boom te planten. Het bos is een geschenk van Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Alphen aan den Rijn voor de tachtigste verjaardag van de prinses.

Wethouder Gert-Jan Schotanus doet een oproep aan ondernemers om te helpen bij de aanplant. "Dat kan bijvoorbeeld door projecten van kinderen die meedoen te steunen of door een aantal bomen te sponsoren." Voor de kinderen wordt tegelijkertijd een eigen Klimaattop gehouden.

Welke bomen er precies worden aangeplant is nog niet duidelijk. Hiervoor wordt het gebied eerst zorgvuldig in kaart gebracht. Het is de bedoeling om veel diversiteit in het bos aan te brengen om het risico op ziekten zo laag mogelijk te houden. Ook is een bos met veel verschillende bomen en planten aantrekkelijk voor dieren en mensen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:31

Culturele zondagen bij Parkvilla

Op 9 augustus vindt de tweede culturele zondag plaats bij Parkvilla. Deze zondag staat in het teken van musicalsongs. Tijdens dit musicalconcert nemen vier getalenteerde artiesten het publiek mee op een unieke reis langs de mooiste musicals, zoals Les Miserables en Wicked. Maar dat is nog niet alles!

Alphens Restaurantweek vandaag 12:26

Reserveer vanaf nu voor de Alphens Restaurantweek

Donderdag 20 t/m zondag 30 augustus is het zo ver, dan gaat de zomereditie van de Alphens Restaurantweek van start. Vanaf nu is het mogelijk om couverts te reserveren bij een van de 19 deelnemende restaurants!

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:39

The Center of Beauty bestaat vijf jaar!

Deze maand bestaat The Center of Beauty vijf jaar, en dat moet gevierd worden met een leuke actie. Hoe heeft eigenaresse Carmen die jaren ervaren? 

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

Zeven nieuwe besmettingen in Alphen

GGD Hollands Midden meldt dat er in de afgelopen week in de gemeente Alphen aan den Rijn opnieuw zeven besmettingen met corona zijn vastgesteld. Een week eerder waren dat er acht.

Wonen en bouwen vandaag 08:40

Vijf jaar sinds de val van de Julianabrug: het brugdrama in beeld

Vandaag is het vijf jaar geleden dat het brugdrama plaatsvond. Bij werkzaamheden aan de Julianabrug in Alphen ging het compleet mis. Twee hijskranen die het brugdeel inhesen vielen om en richtten een enorme ravage aan. In deze fotoreportage van de Alphense fotograaf Josh Walet nemen we je mee terug naar dat bewuste moment.