Zeilboot vaart tegen openstaande hefbrug in Alphen

Een zeilboot is donderdagmiddag tegen het brugdek van de hefbrug in Alphen aan den Rijn gevaren. De brug was deels geopend toen de zeilboot er onderdoor wilde varen.

"De zeilboot was dertien meter hoog en de brug was twaalf meter hoog geopend. De schipper had geen hoogte doorgegeven. Dat is verplicht als je wil dat het brugdek hoger dan twaalf meter wordt gehesen", meldt een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland.

De schade aan de Alphense hefbrug door de aanvaring is nihil. De mast van de zeilboot is wel beschadigd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.

Werkzaamheden vandaag 09:24

Rijndijk-Oost vanaf vandaag ruim een half jaar afgesloten

Alphenaren opgelet! Rijd jij dagelijks over de Rijndijk-Oost naar school of werk? Dan zul je de komende maanden om moeten rijden. Vanaf maandag 6 februari zal de Rijndijk-Oost voor zeven maanden afgesloten zijn vanwege onderhoudswerkzaamheden.

Sport vandaag 08:09

Alphense Boys: Mooie driepunter tegen club uit linkerrijtje

De zondag vierde Divisie A een duidelijk linker- en een duidelijk rechterrijtje. Het lukte Alphense Boys (rechterrij) nog niet om de volle winst te behalen tegen een ploeg uit de linker rij, tot vandaag. Op De Bijlen werd RKAVV met 2-0 verslagen.

Sport vandaag 08:09

Alphia in de hoek waar de klappen vallen

Alphia zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De start van de tweede seizoenshelft loopt nog niet zoals de Alphianen gehoopt hadden.

Sport vandaag 08:07

AVV Alphen 1 – VVSB 1

Op 5 februari was het weer een belangrijke wedstrijd voor AVV Alphen. Om nog iets te maken van dit seizoen moet er gewonnen worden, want met 3 degradanten en 3 plekken voor de nacompetitie moeten er punten gepakt worden.