NestkastLIVE

Zeldzame roerdomp gespot in natuurgebied bij Zaanse Rietveld

Deze week is de zeldzame roerdomp voor het eerst voor de webcam verschenen in het natuurgebied bij het Zaanse Rietveld. Ook de ijsvogel werd gespot.

Sinds 2014 was het natuurgebied bij het Zaanse Rietveld in ontwikkeling, maar dit jaar is het dan eindelijk klaar. Een weiland is de afgelopen jaren getransformeerd tot een waterrijke omgeving waar bijzondere vogels de ruimte krijgen om zich te nestelen. En dat blijkt te werken. Zo is de zeldzame roerdomp gespot, een reigerachtige vogel met een bruine schutkleur. Ook de ijsvogel is gesignaleerd in het natuurgebied. Daarnaast werden er dit jaar maar liefst 26 nesten in de oeverzwaluwwand geteld.

Maar het natuurgebied is meer dan een broedplaats voor bijzondere vogels. Het gebied is namelijk ingericht zodat het voor iedereen toegankelijk is, inclusief educatieve activiteiten voor de jeugd. Meer weten over het natuurgebied? Lees dan het artikel Project ijsvogel: een fraai stukje natuur in wording.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 15:02

Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

Woensdag 28 en vrijdag 29 oktober rijden de medewerkers van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

Coronavirus in Alphen vandaag 13:28

Meer en strenger handhaven op coronamaatregelen: “De situatie is zorgelijk”

In heel Nederland zullen veiligheidsregio’s meer en strenger gaan handhaven op de coronamaatregelen. Mensen worden niet langer aangesproken op hun gedrag, maar krijgen gelijk een waarschuwing of een boete. Burgemeester Liesbeth Spies staat achter het besluit. “Diegene die de maatregelen nu nog aan zijn laars lapt, wordt eerder aangepakt.”

Advertorial Blog Overige vandaag 12:37

Een mannen coach helpt jou zijn wie je wil zijn

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen om de vraag waarom ik nu juist mannen coach ben geworden, te beantwoorden. Ten eerste werk ik graag met mannen en steek ik graag met mijn hoofd boven dat maaiveld (lees: de vele coaches) uit. En ten tweede, want er is altijd een diepere laag aanwezig, wil ik het taboe doorbreken dat mannen niet emotioneel mogen zijn.

Calamiteiten vandaag 11:44

Bedreiging op de Klepperman, politie zoekt verdachte

Er is een Burgernet bericht uitgestuurd voor een verdachte situatie aan de Klepperman (2401 GH) in Alphen. De politie is op zoek naar een verdachte en heeft daarvoor een signalement vrijgegeven.

Voor Kinderen vandaag 10:41

Het Alphens Sinterklaas Journaal ook dit jaar op Alphens.nl

Het nieuwe seizoen van Het Alphens Sinterklaas Journaal is ook dit jaar weer te zien via Alphens.nl. Het is dit jaar een bijzondere editie van de bekende kinderserie uit Alphen aan den Rijn, het is namelijk het tiende seizoen!