Parkvilla
Advertorial Coronavirus in Alphen

Zes tips van Parkvilla: beleef film, theater en cultuur thuis

Natuurlijk is een film op een groot doek of de sfeer van een live voorstelling in een theaterzaal thuis niet te evenaren, maar door het coronavirus is het op dit moment niet anders. Parkvilla, dat tot en met 6 april gesloten is in verband met het coronavirus, heeft zes leuke alternatieven op een rijtje gezet.

1: IDFA ruim 300 documentaires gratis online

Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn 302 documentaires gratis toegankelijk. Het gaat om films uit de periode 1988-2019. Onder de gratis beschikbare filmtitels zitten festivalhits als On the Way to School en Runaway. Een selectie kan gemaakt worden op basis van onderwerp, land van herkomst, festivaleditie en lengte. Naast de gratis beschikbare titels verwijst de IDFA-database naar nog eens enkele honderden festivaltitels die tegen betaling beschikbaar zijn.

2: Movies that Matter online

Helaas heeft ook Movies that Matter moeten besluiten hun festival 2020 te annuleren. Gelukkig is de organisatie erin geslaagd een aantal festivalfilms online aan te bieden, met dank aan Picl, Filmhuis Den Haag, de makers en de rechthebbenden.

3: Kunstdocumentaires

Beleef kunst thuis. AVRO TROS biedt acht bijzondere kunstdocumentaires van Close Up.

4: Thuistheater voor kids

Via maastd.nl/tv kan iedereen elke dag registraties bekijken van onder andere Alice in Wonderland (8+), Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+) en Alleen op de wereld (8-108 jaar). Wil je zelf aan de slag, dan is er maas@home: Wat dacht je van een Cursus niets doen, een Applausworkshop (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners) of een Cursus schrijven voor theater? Ook zijn er tutorials waarin je een hele choreografie kunt aanleren en warming-ups door acteurs en dansers van Maas.

5: Cinekid biedt 15 jeugdfilms

Cinekid heeft een selectie gemaakt van de 15 beste jeugdfilms die gratis en voor niets te zien zijn via NPO Start. Oud en nieuw, voor klein en een stuk groter. De films staan gerangschikt op leeftijd.

6: Cinetree

Het filmplatform Cinetree biedt tot 6 april de mogelijkheid om gratis films te kijken. Het platform is opgericht door actrice en filmmaker Hanna Verboom en biedt films die ons bijblijven.

Parkvilla is door het coronavirus tot en met 6 april gesloten. Updates zijn op de website te vinden, evenals de links van bovenstaande tips.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Kampdorp

Het Romeinse castellum Albaniana was een klein grensfort. Net als alle andere forten was ook het Alphense fort een magneet voor handelaren en ambachtslieden. Zij woonden in de vicus, het kampdorp. Daar woonden trouwens ook vrouwen en kinderen van de legionairs.

Politiek gisteren 10:35

Veel informatiemarkten na zomerreces politiek

De politieke partijen in Alphen aan den Rijn hebben donderdag 9 juli gevraagd om meer informatie over een waslijst aan onderwerpen die in de jaarstukken 2019, voorjaarsnota 2020 en kaderbrief 2021 voorbij komen. De raad wil inhoudelijk meer weten over waar de gemeente haar geld aan uitgeeft.

Horeca 11 jul. 2020 17:55

Twee weken na de grote brand bij Proto: Nikos en Alekos willen sterker terugkeren

Vandaag, zaterdag 11 juli, is het precies twee weken geleden dat Nikos en Alekos Baloumis zagen hoe een grote brand een ravage aanrichtte aan hun geliefde restaurant Proto. De broers zijn momenteel druk bezig om zo snel mogelijk weer open te kunnen: "We willen Proto terugbrengen op een efficiëntere, mooiere manier."