Parkvilla
Advertorial Coronavirus in Alphen

Zes tips van Parkvilla: beleef film, theater en cultuur thuis

Natuurlijk is een film op een groot doek of de sfeer van een live voorstelling in een theaterzaal thuis niet te evenaren, maar door het coronavirus is het op dit moment niet anders. Parkvilla, dat tot en met 6 april gesloten is in verband met het coronavirus, heeft zes leuke alternatieven op een rijtje gezet.

1: IDFA ruim 300 documentaires gratis online

Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn 302 documentaires gratis toegankelijk. Het gaat om films uit de periode 1988-2019. Onder de gratis beschikbare filmtitels zitten festivalhits als On the Way to School en Runaway. Een selectie kan gemaakt worden op basis van onderwerp, land van herkomst, festivaleditie en lengte. Naast de gratis beschikbare titels verwijst de IDFA-database naar nog eens enkele honderden festivaltitels die tegen betaling beschikbaar zijn.

2: Movies that Matter online

Helaas heeft ook Movies that Matter moeten besluiten hun festival 2020 te annuleren. Gelukkig is de organisatie erin geslaagd een aantal festivalfilms online aan te bieden, met dank aan Picl, Filmhuis Den Haag, de makers en de rechthebbenden.

3: Kunstdocumentaires

Beleef kunst thuis. AVRO TROS biedt acht bijzondere kunstdocumentaires van Close Up.

4: Thuistheater voor kids

Via maastd.nl/tv kan iedereen elke dag registraties bekijken van onder andere Alice in Wonderland (8+), Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+) en Alleen op de wereld (8-108 jaar). Wil je zelf aan de slag, dan is er maas@home: Wat dacht je van een Cursus niets doen, een Applausworkshop (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners) of een Cursus schrijven voor theater? Ook zijn er tutorials waarin je een hele choreografie kunt aanleren en warming-ups door acteurs en dansers van Maas.

5: Cinekid biedt 15 jeugdfilms

Cinekid heeft een selectie gemaakt van de 15 beste jeugdfilms die gratis en voor niets te zien zijn via NPO Start. Oud en nieuw, voor klein en een stuk groter. De films staan gerangschikt op leeftijd.

6: Cinetree

Het filmplatform Cinetree biedt tot 6 april de mogelijkheid om gratis films te kijken. Het platform is opgericht door actrice en filmmaker Hanna Verboom en biedt films die ons bijblijven.

Parkvilla is door het coronavirus tot en met 6 april gesloten. Updates zijn op de website te vinden, evenals de links van bovenstaande tips.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 13:05

ROMEINEN De kade

Het Romeinse castellum in Alphen aan den Rijn, Albaniana, is gebouwd langs de oever van de rivier de Rijn. In de Romeinse tijd was de Oude Rijn de snelstromende hoofdstroom in de delta van de machtige rivier.

Calamiteiten vandaag 12:27

Omgewaaide boom verspert rijbaan

Op zondagochtend 29 maart is er een boom omgewaaid op de Zegerbaan (N207) bij Alphen. De brandweer heeft de boom inmiddels opgeruimd. 

Overige vandaag 10:01

Luisterlijn Rijnwoude in het leven geroepen

Voor veel mensen betekenen de coronamaatregelen veel minder bewegingsvrijheid en veel minder bezoek. Dat is moeilijk, want je mist een kletspraatje of een luisterend oor. Onder het motto 'Elkaar ondersteunen, zo doen we dat in Rijnwoude' is vorige week de Luisterlijn Rijnwoude gestart.

Overige gisteren 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen gisteren 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.