WIJdezorg
Advertorial Werken

Zij-instromers van start bij WIJdezorg

Afgelopen dinsdag 2 november ging bij WIJdezorg een kersverse groep zij-instromers van start. In de komende anderhalf jaar worden de studenten opgeleid tot Verzorgende IG niveau 3. Tijdens de startbijeenkomst in locatie Jacobus in Oude Wetering kregen zij informatie over de opleiding en over WIJdezorg als werkgever.

Het roer om

In de ouderenzorg is er al geruime tijd een tekort aan zorgpersoneel. Vooral de vraag naar verzorgenden IG is erg groot. Al jarenlang leidt WIJdezorg leerlingen op vanuit de reguliere mbo’s. Daarnaast signaleert de organisatie onder volwassenen uit andere branches een groeiende behoefte om het roer om te gooien en de zorg in te gaan. Voor deze groep blijkt het volgen van een driejarige opleiding echter vaak een drempel om de overstap te maken. Daarom neemt WIJdezorg nu het initiatief voor een opleidingstraject waarin studenten het diploma Verzorgende IG niveau 3 in anderhalf jaar kunnen behalen.

Direct aan de slag

Als zij-instromer heb je eens in de twee weken een opleidingsdag binnen de muren van WIJdezorg. Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week mee in de zorg. In de eerste zes weken ga je al aan de slag met het leren van de basiszorg en ontvang je je eerste erkende mbo-certificaat ‘Ondersteuning thuis’. Na het behalen van je diploma Verzorgende IG niveau 3 ben je verzekerd van een baan bij een van de zeven zorglocaties van WIJdezorg.

Iedereen is welkom

De groep zij-instromers is een divers gezelschap met uiteenlopende achtergronden: van een baan op kantoor tot functies in de horeca en detailhandel. Daarnaast telt de groep ook een aantal interne kandidaten die al assisteerden op een van de locaties van WIJdezorg.

Denk je er ook aan om de sprong te wagen of wil je graag meer informatie? Kijk gerust op www.werkenbijwijdezorg.com of neem contact op met Debby Pronk van de afdeling Werving en Selectie, te bereiken via 088 209 1000 of via werken@wijdezorg.com


Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.