WIJdezorg
Advertorial Werken

Zij-instromers van start bij WIJdezorg

Afgelopen dinsdag 2 november ging bij WIJdezorg een kersverse groep zij-instromers van start. In de komende anderhalf jaar worden de studenten opgeleid tot Verzorgende IG niveau 3. Tijdens de startbijeenkomst in locatie Jacobus in Oude Wetering kregen zij informatie over de opleiding en over WIJdezorg als werkgever.

Het roer om

In de ouderenzorg is er al geruime tijd een tekort aan zorgpersoneel. Vooral de vraag naar verzorgenden IG is erg groot. Al jarenlang leidt WIJdezorg leerlingen op vanuit de reguliere mbo’s. Daarnaast signaleert de organisatie onder volwassenen uit andere branches een groeiende behoefte om het roer om te gooien en de zorg in te gaan. Voor deze groep blijkt het volgen van een driejarige opleiding echter vaak een drempel om de overstap te maken. Daarom neemt WIJdezorg nu het initiatief voor een opleidingstraject waarin studenten het diploma Verzorgende IG niveau 3 in anderhalf jaar kunnen behalen.

Direct aan de slag

Als zij-instromer heb je eens in de twee weken een opleidingsdag binnen de muren van WIJdezorg. Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week mee in de zorg. In de eerste zes weken ga je al aan de slag met het leren van de basiszorg en ontvang je je eerste erkende mbo-certificaat ‘Ondersteuning thuis’. Na het behalen van je diploma Verzorgende IG niveau 3 ben je verzekerd van een baan bij een van de zeven zorglocaties van WIJdezorg.

Iedereen is welkom

De groep zij-instromers is een divers gezelschap met uiteenlopende achtergronden: van een baan op kantoor tot functies in de horeca en detailhandel. Daarnaast telt de groep ook een aantal interne kandidaten die al assisteerden op een van de locaties van WIJdezorg.

Denk je er ook aan om de sprong te wagen of wil je graag meer informatie? Kijk gerust op www.werkenbijwijdezorg.com of neem contact op met Debby Pronk van de afdeling Werving en Selectie, te bereiken via 088 209 1000 of via werken@wijdezorg.com


Meer nieuws

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.

Advertorial Film gisteren 17:22

De Kleuterbios is terug!

Op zaterdag 18 mei keert Het Muizenhuis - Sam & Julia terug in de Kleuterbios! Dit is een compilatie van acht afleveringen, waarvan zes afleveringen nooit eerder vertoond zijn. Hierin beleven de muizen Sam en Julia de spannendste avonturen en ontdekken ze verborgen mysteries. 

Sport gisteren 16:01

Sem Spruit pakt zes keer NK Goud en twee keer zilver

Afgelopen winter was voor Sem Spruit een mooie periode op het ijs en vloog hij naar Zuid-Korea voor de Jeugd Olympische Spelen. Daar wist hij samen met supertalent Angel Daleman (Leiderdorp) brons te pakken op de relay. Een moment om nooit meer te vergeten. Onlangs is Sem verkozen tot Alphens Sporttalent en kreeg hij aan het eind van het schaatsseizoen een onderscheiding van de KNSB, District Sassenheim. Hem viel de onderscheiding ten deel “Drager van de Bronzen Schaatser”, voor zijn mooie prestaties van het seizoen.