Pexels

Zijn er straks geen konijnen en knaagdieren meer te koop bij het tuincentrum?

Bij tuincentrum De Bosrand kun je, net als bij veel andere tuincentra, onder meer konijnen en diverse soorten knaagdieren kopen. Maar daar komt mogelijk verandering in.

Gemeente Alphen aan den Rijn wil zo snel mogelijk in gesprek gaan met het tuincentrum over het verkoop van dieren. Het belang om dierenverkoop in tuincentra te ontmoedigen ten aanzien van dierenwelzijn wordt door de gemeente erkend.

In eerste instantie wil de gemeente zorgen voor betere voorlichting om zo de impulsaanschaf van een huisdier te verminderen. “In deze voorlichting over het aanschaffen en houden van huisdieren worden Stichting de Alphense Kinderboerderijen en de partijen die natuureducatie verzorgen op scholen betrokken.”

In 2022 gaat daar de prioriteit naar uit voor de gemeente. De kans is echter aanwezig dat er in de nabije toekomst helemaal geen dieren meer zullen worden verkocht in het tuincentrum. Daarover gaat de gemeente met het tuincentrum in gesprek.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 18:29

Burgemeester Spies voor opening horeca en cultuur

Burgemeester Liesbeth Spies steunt de oproep van burgemeester Henri Lenferink van Leiden om horeca en cultuurinstellingen te openen. "Deze sectoren worden te zwaar en te exclusief getroffen door de coronamaatregelen", aldus Spies.

Politiek vandaag 17:42

Alphense Hondenbezitter moet nog even wachten

De Alphense Hondenbezitter moet nog dit jaar het tijdelijke losloopgebied aan de Steekterweg verlaten. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zal binnenkort spreken over een voorstel voor een nieuw losloopgebied.

Politiek vandaag 16:55

Onderzoek naar komst grote sporthal in De Bijlen

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft een locatieonderzoek uitgevoerd voor de bouw van een nieuwe grote sporthal. Uit het onderzoek blijkt dat de vrachtwagenparkeerplaats plus het gebouw van stichting MAX samen groot genoeg zijn om een dubbele sporthal te kunnen bouwen.

Advertorial Onderwijs en opvang vandaag 14:45

Het Scala College is klaar voor de start

Een heel docententeam van het Scala College stond maandag in de startblokken om tasjes te gaan bezorgen bij basisschoolleerlingen die zich hebben aangemeld voor de voorlichtingsactiviteiten op donderdag 20 of vrijdag 21 januari. Ook vandaag en morgen zijn ze onderweg om de aanstaande brugklassers te verrassen.

Vraag bij het nieuws vandaag 13:50

Van deze 50 km/u-wegen wil de Alphense Fietsersbond 30 km/u-wegen maken

De Alphense Fietsersbond maakt er geen geheim van dat ze de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom willen verlagen van 50 naar 30 km/u. Het gaat om wegen waar geen sprake is van vrijliggende fietspaden. Maar over welke wegen in Alphen aan den Rijn hebben we het dan eigenlijk?