Roeivereniging Alphen

Zilver en brons voor Alphense jeugdroeiers Stephanie en Floor

Stephanie Verheggen en Floor de Jong hebben een medaille in de wacht gesleept op de Nationale Jeugd Ergometerwedstrijden. Stephanie behaalde brons in de leeftijdscategorie 17/18 jaar en Floor behaalde in de leeftijdscategorie 15/16 jaar een zilveren medaille. Een topprestatie voor de Alphense jeugdroeiers.

Roeimachines worden ook wel ergometers genoemd. Veel mensen kennen ze uit de sportschool. Roeiers houden hiermee hun conditie op peil. Zo ook de leden van Roeivereniging Alphen. Speciaal voor de jonge roeiers worden de Nationale Jeugd Ergometerwedstrijden georganiseerd.

Er namen meer dan 200 mensen deel aan de wedstrijden. Normaal gesproken roeien de roeiers direct tegen elkaar op de machines. Roeivereniging Alphen had elf afgevaardigden om te strijden voor de prijzen. Door nu op de verenigingen zelf te roeien kon de wedstrijd ondanks corona gelukkig toch plaatsvinden. Zaterdag 30 januari was de laatste van drie wedstrijden en zondagavond werden de winnaars bekend gemaakt. Floor werd bij deze wedstrijd eerste en eindigde in het totaalklassement op de tweede plaats. 

Alphense talenten

Floor timmert al een tijd aan de weg. “Ik roei sinds 2018. Tegenwoordig roei ik drie keer per week in de boot en één keer met de andere jeugdleden op de ergometer. Zo’n 500 meter is echt wel even doorbijten, maar als je het uiteindelijke resultaat ziet, ben je er toch blij me”, aldus Floor. Stephanie zit minder lang in de roeiwereld, maar ijverig is ze wel. “Ik roei pas sinds juni 2020 en train drie keer per week. Roeien vind ik gewoon leuk om te doen en wedstrijdjes geven je een motivatie om je te verbeteren.”

Roeien bij roeivereniging in Alphen

In coronatijd kan de jeugd doorroeien bij Roeivereniging Alphen. De volwassen leden mogen alleen in een éénpersoonsboot het water op binnen de huidige regels. Afgelopen jaar is het aantal leden van de Roeivereniging Alphen sterk gegroeid naar 220 leden. De vereniging, dat afgelopen jaar sterk groeide naar 220 leden, is gelegen langs het Aarkanaal naast de Zegerbrug midden in het Groene HartDe Roeivereniging Alphen bestaat inmiddels al ruim veertig jaar. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!