Advertorial Sport

Zilver op NK Show Twirl voor Emma Lundell

De Alphense Emma Lundell, 13 jaar, heeft afgelopen weekend zilver behaald bij het Nederlands Kampioenschap Show Twirl van de NBTA. Deze podiumplaats bezorgde haar een kwalificatie voor het Europees Kampioenschap Show Twirl te Kroatiƫ in oktober. Emma nam deel namens de Alphense Twirl en Dance-vereniging SPIRIT.

Show Twirl is een combinatie van dance en twirl. Hierbij gebruikt de deelnemer attributen die het thema van een dans-routine versterken. Emma werkte voor het NK het thema 'onderwaterwereld' uit en danste met onder andere een stuk koraal, een zeester en vis. Met deze routine beeldt ze de boodschap uit, dat we zuinig moeten zijn op onze prachtige oceanen. Emma laat zien dat zij vecht voor het behoud van de onderwaterwereld. Deze routine neemt zij mee naar het EK.

Trainster Claudia Verweij is bijzonder trots op haar pupil: "Emma zet wederom een topprestatie neer en dat is niet alleen voor haar, maar ook voor onze vereniging een prachtige opsteker! De komende maanden zullen we hard gaan trainen voor het Europees Kampioenschap."


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:33

Inrichting Lijsterlaan volgens de nieuwe categorie GOW30

De discussie om of de Lijsterlaan een 30 km/u moet worden of een 50 km/u weg moet blijven speelt al jaren. Bewoners zien graag dat de snelheid omlaag gaat, net als de lokale fietsersbond. De gemeente ziet een oplossing in het inrichten van de straat als een zogenaamde ‘GOW30-weg’.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.