Advertorial Sport

Zilver op NK Show Twirl voor Emma Lundell

De Alphense Emma Lundell, 13 jaar, heeft afgelopen weekend zilver behaald bij het Nederlands Kampioenschap Show Twirl van de NBTA. Deze podiumplaats bezorgde haar een kwalificatie voor het Europees Kampioenschap Show Twirl te Kroatië in oktober. Emma nam deel namens de Alphense Twirl en Dance-vereniging SPIRIT.

Show Twirl is een combinatie van dance en twirl. Hierbij gebruikt de deelnemer attributen die het thema van een dans-routine versterken. Emma werkte voor het NK het thema 'onderwaterwereld' uit en danste met onder andere een stuk koraal, een zeester en vis. Met deze routine beeldt ze de boodschap uit, dat we zuinig moeten zijn op onze prachtige oceanen. Emma laat zien dat zij vecht voor het behoud van de onderwaterwereld. Deze routine neemt zij mee naar het EK.

Trainster Claudia Verweij is bijzonder trots op haar pupil: "Emma zet wederom een topprestatie neer en dat is niet alleen voor haar, maar ook voor onze vereniging een prachtige opsteker! De komende maanden zullen we hard gaan trainen voor het Europees Kampioenschap."


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 19:58

Eisenhowerlaan weer open voor verkeer na weekendafsluiting

Donderdagavond ging de Eisenhowerlaan een lang weekend dicht. In die tijd is dag en nacht doorgewerkt om een duiker te vervangen en de weg vervolgens te asfalteren. Maandagochtend vroeg ging de weg weer open.

Advertorial Coronavirus in Alphen vandaag 18:43

Corona sneltest locatie in Alphen: binnen 15 minuten weet je de uitslag

De ondernemers vader Frangken Tuhumena en zoon Jason Tuhumena lanceren dinsdag de corona sneltest point aan de Ondernemingsweg 4 in Alphen aan den Rijn. “Alphen heeft hiermee haar eigen kwalitatief hoogstaande corona sneltest. Binnen 15 minuten na de test ontvang je per mail de uitslag of je wel of geen corona hebt. Ook geeft de test aan of je in het verleden reeds corona hebt gehad.”

Advertorial Sport vandaag 17:37

Wandelen versus hardlopen

Nu veel sporten weer stilliggen, gaan we spontaan op zoek naar alternatieven om toch een beetje in beweging te blijven. Wandelen en hardlopen zijn beide laagdrempelige sporten, die je heel eenvoudig uit kunt oefenen en waar je niet zoveel spullen voor nodig hebt. Maar welke sport is nu eigenlijk beter? Kun je beter 5 km gaan hardlopen of heeft 5 km wandelen toch de voorkeur?

Gezien op televisie vandaag 17:10

Femke Kock schildert bekende Nederlanders in Sterren op het Doek

In het televisieprogramma Sterren op het Doek portretteren drie kunstenaars een bekende Nederlander terwijl de BN’er geïnterviewd wordt door presentator Özcan Akyol. In het nieuwe seizoen, dat aanstaande zaterdag van start gaat bij MAX, zal kunstenaar Femke Kock uit Alphen te zien zijn.