Spacetolive

Zo gaan de nieuwe woningen aan de Steekterweg eruitzien

Spacetolive Ontwikkeling gaat 25 woningen realiseren op de voormalige locatie van Oliehandel Verschuur aan de Steekterweg in Alphen aan den Rijn, een locatie die nu staat te verloederen.

Het gaat om 25 grondgebonden nieuwbouwwoningen aan de Oude Rijn: 15 luxe kadewoningen en 10 -hofwoningen in een klassieke architectuur. Daarnaast komt er een openbaar toegankelijk parkje/zichtvenster naar de Oude Rijn en parkeergelegenheid. Spacetolive spreekt van een ‘uniek’ project. De woningen op de locatie Steekterweg 208-210 gaan naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 in de verkoop. De oplevering staat gepland voor ongeveer een jaar later, in 2023.

Veel meer details zijn op dit moment nog niet bekend, maar het is al wel duidelijk dat er koopwoningen komen in plaats van sociale woningbouw. De locatie Steekterweg 208-210 kent zeer hoge sloop- en saneringskosten waardoor een programma met sociale huurwoningen en een bijdrage aan het Vereveningsfonds financieel niet haalbaar is. De koopwoningen zullen in het duurdere segment worden gerealiseerd, wat de doorstroom uit het goedkopere en middeldure segment mogelijk moet maken.

steekteroever-steekterweg-woningen.JPG


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Magazine 2021 gisteren 16:50

‘Het bunkertje’ onder de Salvatorikerk verdwijnt

We schrijven 1969 als na een innige samenwerking tussen de Hervormde en Alphense kerken onder de Salvatorikerk een jeugdsociëteit genaamd ‘Het Bunkertje’ haar deuren opent. Uitgangspunt was de jeugd vanaf 18 jaar elkaar te laten ontmoeten en ze zodoende weghouden van Café Markx en Midas. 

Coronavirus in Alphen gisteren 15:43

GGD adviseert eerste tweede prik na coronabesmetting, maar waarom?

Het callcenter van de GGD wordt veel gebeld door mensen die corona hebben gehad en één vaccinatie hebben. Zij vragen zich af of zij beter een tweede prik of een boosterprik kunnen halen. “Ons advies is om een tweede prik te halen”, aldus de GGD. Maar waarom is dat?

Oud Alphen gisteren 14:26

Oud Alphen: de Alphense brug door de jaren heen

De Alphense brug bestaat in vele gedaantes al eeuwenlang. De oudste beschrijvingen vertellen van een stenen brug met twee bogen, waar kleine schepen onder door konden varen.

Alphens Magazine 2021 gisteren 12:01

Terugblik: megajacht van 94 meter vaart door Alphen aan den Rijn

Een aantal keer per jaar vaart er een megajacht door de Alphense wateren. Ondanks dat dit betekent dat de bruggen langer open staan, kijken Alphenaren altijd erg uit naar het bewonderen van de megajachten. Het megajacht dat afgelopen april voorbij kwam varen, zal bij niemand onopgemerkt zijn gebleven. Viva voer toen door Alphen aan den Rijn richting zee voor een proefvaart. En dat was behoorlijk passen en meten, want het megajacht had een lengte van maar liefst 94 meter. 

Advertorial Winkels gisteren 10:39

De wijncursussen bij La Bodega ’87 gaan weer beginnen!

Heb jij altijd al meer willen leren over wijn? Doe dan nu mee met de wijncursussen van La Bodega ’87! Onder begeleiding van bevoegd en ervaren gastronomie docent en register vinoloog Ton Wortelboer ontdek je de bijzondere wereld van wijn.