Bogor Projectontwikkeling

Zo gaan de woningen op de locatie Salvatorikerk eruitzien

Nu de ruim zeventig jaar oude kastanjeboom succesvol is verplaatst naar zijn nieuwe locatie, kan verder worden gegaan met het realiseren van de zestig huurwoningen op de plek van de Salvatorikerk en het voormalige uitvaartcentrum. Hoe dit eruit komt te zien zie je op de schetsontwerpen.

Om het appartementencomplex aan de Ambonstraat/Willem de Zwijgerlaan en de Prins Bernhardlaan te kunnen realiseren, moest eerst de ruim zeventig jaar oude kastanjeboom plaatsmaken. Maandag 11 oktober werd de kastanjeboom verplaatst naar de Anna van Burenlaan iets verderop. Een investering van tienduizenden euro’s, maar Bogor Projectontwikkeling vond dit het waard zodat zij een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame samenleving.

Nu de kastanjeboom verhuisd is, kan de volgende stap gezet worden. De overige opstallen zullen eerst gesloopt worden, waarna de bouw van het appartementencomplex met zestig huurwoningen van start kan gaan. “De panden staan te verloederen. Met het aangepaste bouwplan wordt na jaren van leegstand eindelijk een gebouw gerealiseerd die recht doet aan deze prominente plek. De huurappartementen voorzien in de behoefte van het tekort aan woningen in de krappe woningmarkt”, liet de gemeente eerder weten.

Het oorspronkelijke plan omvatte 27 zorgappartementen voor Martha Flora en 35 reguliere koopappartementen, maar dat is dus aangepast naar zestig huurappartementen voor de vrije sector. Naar verwachting kent 10 procent van de huurwoningen een huurniveau onder de maximale grens van middeldure huur. Dit is door de gemeente Alphen aan den Rijn vastgesteld in de doelgroepenverordening. In het woningbouwprogramma wordt echter niet voorzien in de vereiste 25 procent sociale huurwoningen. Desondanks is Bogor Projectontwikkeling van mening dat het een ‘welkome aanvulling’ is voor Alphen.

Benieuwd hoe het appartementencomplex eruit komt te zien? Bekijk dan onderstaande schetsontwerpen. 

woningen-salvatorikerk-uitvaartcentrum-bogor-projectontwikkeling-1.jpg

woningen-salvatorikerk-uitvaartcentrum-bogor-projectontwikkeling-2.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.