Zo hoef je je niet te vervelen

Na tig tijd thuis weet je misschien niet meer wat je nu nog kunt doen. Catootje uit Jan, Jans en de kinderen van vroeger vond het fijn want ‘als je je verveelt de vakantie lekker lang duurt’. Denk jij er anders over? Dan hebben wij voor jou de beste tips tegen verveling. 

Bijpraten

Zit je in de rustmodus dan is dit het moment om weer eens bij te kletsen met oude vrienden en vriendinnen. Of met je ouders als je die een beetje verwaarloosd hebt. Pak je telefoon en bel ze op. Of app ze voor een bijkletsdate op een terrasje. Heb je gelijk weer een mooie gelegenheid om dat leuke jurkje uit de kast te halen en één van je mooie tassen.

Kaartje schrijven

Schrijf je ouders, opa en oma of vrienden eens een kaartje of brief en vertel ze wat er allemaal in je leven gebeurt. Ook een mooie gelegenheid om eens dat te vertellen wat je altijd al had willen zeggen maar wat er gewoon niet van komt. Wedden dat je ze hier blij mee maakt. Je kan ook je kinderen een brief schrijven voor later. Een heel bijzondere manier om ze dan terug te laten blikken.

Moodboard

Toe aan een update van je huis of tuin? De leukste optie om alvast in de sfeer te komen is een moodboard maken. Hoe? Pak een stapel (oude) tijdschriften en knip de mooiste foto’s en plaatjes uit. Deze plak je op een grote vel of bord. Heerlijk om te doen.

Pinteresten

Heb je geen tijdschriften bij de hand. Geen paniek. Inspiratie voor je huis of tuin kun je ook opdoen op Pinterest. En dat niet alleen, ook een nieuwe look, outfit of bijvoorbeeld heerlijke recepten kun je hier vinden. Zo maak je online je eigen moodboard aan.  

Nieuwe look

Zie jij er al jaren hetzelfde uit? Dan is het nu tijd voor wat experimenteren.  Kijk dan eens of je een nieuwe look kunt creëren door je kapsel iets te veranderen, andere kleding te combineren of je uit te leven met make-up

Oude foto’s kijken

Niets is leuker dan terug gaan in de tijd. En dat kan makkelijk met je eigen oude foto’s. Duik eens even terug in je verleden. Alleen of samen met je lief of kinderen. Geen fotoboeken meer gemaakt de laatste jaren. Ook dat is een leuk tijdverdrijf. En weer leuk voor later.

Lopen maakt rustig en creatief

Heb je stres gehad, is je inspiratie weg of zit je in je maag met een dilemma. Voor alle problemen is wandelen de oplossing. Laat je telefoon thuis en geniet van het mooie uitzicht, de rust om je heen en vooral van het moment met jezelf. Een goede manier om weer op te laden. Wedden dat je je rustiger voelt of dat de oplossing voor het probleem vanzelf komt? Ga je langer wandelen? Neem dan een heuptas mee met zonnecrème zodat je niet verbrandt. Wat snoepjes of een cracker is ook slim.

Bad ritueel

Nog een manier om op te laden is even languit in bad te gaan. Zet je telefoon uit. Muziekje aan of boek mee. Kun je niet lang stil blijven liggen, installeer jezelf dan met Netflix? Met een maskertjes,  kaarsjes aan en wijntje er bij. Wedden dat je weer bijgetankt het bad uitstapt.

Schrijven

Denk jij dat je niet kunt schrijven? In iedereen schuilt een schrijver. Begin met schrijven over iets dat nu in je leven is. Je kunt er een blog van maken of een mooie gedicht. Wie weet schuilt er in jou wel een verborgen talent

Het volgende uitje

Even weggaan is heerlijk en je maakt er leuke nieuwe herinneringen mee. Zoek daarom nu alvast je volgende tripje uit. Leuk om te doen en je hebt gelijk iets om naar uit te kijken. Heb je een locatie gevonden, zoek er dan alvast een mooie nieuwe Burkely tas bij. Dan heb je gelijk al iets tastbaars.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!