Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

Zo komen de nieuwe kantine en kleedkamers bij KV Tempo eruit te zien

De gemeente heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van de kantine met kleedkamers van korfbalvereniging Tempo verleend. Nu zowel de financiering als de omgevingsvergunning rond zijn, kan er eind van dit jaar gestart worden met de bouw.

Veertig jaar lang heeft KV Tempo het moeten doen met dezelfde kantine en kleedkamers. Na al die jaren is de accommodatie dan ook aan vervanging toe. Het complex wordt uitgerust met een duurzame kantine en moderne kleedkamers. KV Tempo wil op het nieuwe complex zowel leden als onderwijs en maatschappelijke partners faciliteren in sport, bewegen en een gezonde leefstijl.

Een vernieuwd clubhuis

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en korfbalvereniging Tempo heeft Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V. het ontwerp mogen maken voor de vernieuwing en uitbreiding van de kantine met kleedkamers. ‘’Het wordt een vernieuwd ‘huis’ voor een bruisende club met ambitie’’, laat Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V weten.

Het laatste half jaar heeft ontwerper Bart Jan Onderwaater hard gewerkt aan de technische uitwerking. “Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1978. De bestaande basiscontouren worden gebruikt en blijven herkenbaar aanwezig. Het gebouw krijgt een geheel nieuwe uitstraling met een houten onderhoudsarm karakter en een hogere, grijze middenzone met lichte toegangen.”

Hij vervolgt: “De middenzone is het centrum van het gebouw met toegangen tot spreekkamers, kleedkamers, toiletten en kantine. De kantine is ruimer van opzet en de keuken en bar zijn opnieuw gepositioneerd. Aan de kantine is een doorlopende ‘veranda’ geschakeld die binnen en buiten mooi in elkaar laat overlopen.”

Aandacht voor duurzaamheid

Om aan de duurzaamheidseisen van deze tijd te voldoen, is daar in het ontwerp ook aandacht aan besteed. “De ‘schil’ zal volledig nieuw geïsoleerd worden. De daken zijn afgewerkt met een metalen toplaag in een passende, donkergrijze coating. Installaties worden vernieuwd en het dak van de kantine wordt voorzien van 36 zonnepanelen.”

De plannen zijn afgestemd met constructeur Van der Werf-Partners, de installatie-adviseur ADEK, KV Tempo, de gemeente Alphen aan den Rijn en bouwteamaannemer Bruijnes, en worden eind dit jaar in werking gezet.

Tempo


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Gouden kans

Met stijgende verbazing zat ik achter mijn grote monitor naar de gemeenteraadsvergadering te kijken. Dat het debat over anderhalf uur gratis parkeren lastig zou worden, was vooraf wel te voorspellen. Maar de twist tijdens de stemming voor of tegen had niemand zien aankomen.

Algemeen gisteren 17:18

Hond Noesca schrikt van vuurwerk en is nu spoorloos

Vuurwerk: sommige Alphenaren vinden het prachtig om te zien, andere Alphenaren zijn geen fan. Zeker Alphenaren met huisdieren. Hond Noesca raakte deze week bijvoorbeeld vermist nadat ze schrok van vuurwerk.

Advertorial Winkels gisteren 16:33

Ontdek de heerlijke Primitivo van Posta Piana!

Rode bessen, kersen en vanille, deze aroma’s komen je tegemoet zodra je de fles Primitivo van Posta Piana openmaakt! Een topwijn afkomstig van het wijnhuis Cantine Paradiso, gehuisvest in de hak van Italië. Tot eind december koop je deze wijn nu extra voordelig bij wijnspeciaalzaak La Bodega ’87. Benieuwd naar het verhaal achter het wijnhuis en deze wijn en de actie? Lees meer!

Onderwijs en opvang gisteren 14:09

Sint verslaapt zich op De Windroos

Op basisschool PCB De Windroos was het vandaag wel een hele bijzondere vrijdag. Donderdag mochten de leerlingen hun schoen zetten, maar toen ze vrijdagochtend binnenkwamen, waren ze nog allemaal leeg.