Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V.

Zo komen de nieuwe kantine en kleedkamers bij KV Tempo eruit te zien

De gemeente heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van de kantine met kleedkamers van korfbalvereniging Tempo verleend. Nu zowel de financiering als de omgevingsvergunning rond zijn, kan er eind van dit jaar gestart worden met de bouw.

Veertig jaar lang heeft KV Tempo het moeten doen met dezelfde kantine en kleedkamers. Na al die jaren is de accommodatie dan ook aan vervanging toe. Het complex wordt uitgerust met een duurzame kantine en moderne kleedkamers. KV Tempo wil op het nieuwe complex zowel leden als onderwijs en maatschappelijke partners faciliteren in sport, bewegen en een gezonde leefstijl.

Een vernieuwd clubhuis

In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en korfbalvereniging Tempo heeft Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V. het ontwerp mogen maken voor de vernieuwing en uitbreiding van de kantine met kleedkamers. ‘’Het wordt een vernieuwd ‘huis’ voor een bruisende club met ambitie’’, laat Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau B.V weten.

Het laatste half jaar heeft ontwerper Bart Jan Onderwaater hard gewerkt aan de technische uitwerking. “Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1978. De bestaande basiscontouren worden gebruikt en blijven herkenbaar aanwezig. Het gebouw krijgt een geheel nieuwe uitstraling met een houten onderhoudsarm karakter en een hogere, grijze middenzone met lichte toegangen.”

Hij vervolgt: “De middenzone is het centrum van het gebouw met toegangen tot spreekkamers, kleedkamers, toiletten en kantine. De kantine is ruimer van opzet en de keuken en bar zijn opnieuw gepositioneerd. Aan de kantine is een doorlopende ‘veranda’ geschakeld die binnen en buiten mooi in elkaar laat overlopen.”

Aandacht voor duurzaamheid

Om aan de duurzaamheidseisen van deze tijd te voldoen, is daar in het ontwerp ook aandacht aan besteed. “De ‘schil’ zal volledig nieuw geïsoleerd worden. De daken zijn afgewerkt met een metalen toplaag in een passende, donkergrijze coating. Installaties worden vernieuwd en het dak van de kantine wordt voorzien van 36 zonnepanelen.”

De plannen zijn afgestemd met constructeur Van der Werf-Partners, de installatie-adviseur ADEK, KV Tempo, de gemeente Alphen aan den Rijn en bouwteamaannemer Bruijnes, en worden eind dit jaar in werking gezet.

Tempo


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”