Zo kun je je thuiskantoor verstoppen

Waar thuiswerken voor de pandemie al steeds vaker leek voor te komen, is het inmiddels de standaard geworden in Nederland vanwege de maatregelen die het kabinet heeft opgelegd om de opmars van het coronavirus tegen te gaan.

Een thuiskantoor is dan ook hartstikke handig. In zo’n home office kun je heerlijk aan het werk gaan. Mogelijk heb je er geen zin om constant uit te kijken op je hoekbureau in de werkruimte. Het is dan verstandig om de thuiskantoor te verstoppen. Dit is mogelijk met behulp van een aantal verschillende manieren. In dit artikel worden alle drie opties uitgelegd. 

Achter een gordijn

Als je een grote woonkamer hebt die direct ook erg smal is dan zou je ervoor kunnen kiezen om de home office te verbergen met behulp van een gordijn. Ook kun je de thuiskantoor verstoppen achter een gordijn als je van een hoekje in je slaapkamer een werkplek maakt. Door de gordijnen op te hangen aan het plafond kun je zorgen voor soort extra werkkamer. Hier kun je dus het bureau in neer zetten. Het is verstandig om de gordijnen ongeveer een meter van de muur waartegen het bureau wordt gezet vandaan te hangen. Als je ’s avonds klaar bent met werken dan kun je het gordijn gewoon dichttrekken. Zo zul je dus niet de hele tijd naar je home office te hoeven kijken. Dit is hartstikke makkelijk en handig. 

In een inloopskast

Als jij een geluksvogel bent dan heb je een prachtige inloopkast in je huis. Gebruik je een deel van deze kast nog niet? Maak van dit gedeelte dan een mooi thuiskantoor. Hiervoor kun je het beste een uitklapbaar bureau gebruiken. Hier kun je op je thuiswerkdagen dan aan werken, terwijl je het bureau in de dagen dat je niet hoeft te werken in kunt klappen. Je zult dan dus niks zien van de home office. Natuurlijk heb je ook nog wat benodigdheden nodig voor je werk. Denk hierbij aan een laptop, documenten, pennen, et cetera. Deze spullen kun je in de kast zelf opbergen, waardoor je er niet de hele tijd tegenaan hoeft te kijken. Dit is trouwens niet alleen mogelijk met een inloopkast, ook een normale kast kan dienen als een home office. 

Achter een roomdivider

Er zijn tegenwoordig erg veel prachtige roomdividers te koop. Als je het bureau echt niet wilt zien als je niet aan het werk bent dan kun je voor een dicht model gaan. Hier kun je helemaal niet doorheen kijken. Toch moet je er wel op letten dat de roomdivider licht doorlaat. Je wilt immers niet werken in een donkere ruimte, dat is verschrikkelijk. Een hippere optie is om te kiezen voor een roomdivider of open kast die je vervolgens kunt vullen met planten. De planten zullen niet alleen mooi staan in je home office, ze zorgen ook nog eens voor minder stress. Bovendien zijn er een paar planten die volgens de NASA voor meer productiviteit en concentratie zorgen. Ook niet verkeerd natuurlijk!


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!