Google Street View

Zo moet het appartementencomplex De Barones eruit komen te zien

Het kantoorpand aan de Prinses Margrietlaan wordt de komende maanden getransformeerd tot appartementencomplex. “Hiermee doen we bijzonders”, zo geeft Woonforte aan. Het appartementencomplex gaat De Barones heten.

In maart 2018 kocht Woonforte het kantoor aan de Prinses Margrietstraat 3, dat een totale oppervlakte heeft van ruim 6.700m2. Het kantoorgebouw wordt omgebouwd naar 131 appartementen. De komende maanden vindt een grote verbouwing plaats om het kantoorpand helemaal om te bouwen naar appartementencomplex. De verwachting is dat de woningen begin 2023 worden opgeleverd.

Woonforte heeft een ontwerp van de buitenkant van De Barones vrijgegeven, zie hieronder. Daarop is te zien dat het gedeelte van het gebouw dat nu zwart met rood is, krijgt een opfrisbeurt. Het zwarte glas wordt vervangen door ander materiaal in aardkleuren en het gedeelte van het gebouw dat nu bruin is wordt lichter gemaakt. Ook worden de appartementen voorzien van kleine balkonnen. 

Tekst loopt door onder de foto

ontwerpschets woningen barones.png

Verschillende woningtypes 

Woonforte gaat verschillende type woningen realiseren in het gebouw. Er komen studio’s, tweekamer- en driekamerwoningen. Het zijn allemaal sociale huurwoningen, bedoeld voor starters tot en met 27 jaar, herstarters (gescheiden ouder met kinderen) en spoedzoekers. “Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Zij hebben last van de wooncrisis. De transformatie van dit pand is een mooie oplossing.”

Reageren of inschrijven op de woningen kan nog niet. Wel staat vast dat Woonforte alle woningen verhuurt via Huren in Holland Rijnland. Je kunt je alvast inschrijven als woningzoekende.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.