Google Street View

Zo moet het appartementencomplex De Barones eruit komen te zien

Het kantoorpand aan de Prinses Margrietlaan wordt de komende maanden getransformeerd tot appartementencomplex. “Hiermee doen we bijzonders”, zo geeft Woonforte aan. Het appartementencomplex gaat De Barones heten.

In maart 2018 kocht Woonforte het kantoor aan de Prinses Margrietstraat 3, dat een totale oppervlakte heeft van ruim 6.700m2. Het kantoorgebouw wordt omgebouwd naar 131 appartementen. De komende maanden vindt een grote verbouwing plaats om het kantoorpand helemaal om te bouwen naar appartementencomplex. De verwachting is dat de woningen begin 2023 worden opgeleverd.

Woonforte heeft een ontwerp van de buitenkant van De Barones vrijgegeven, zie hieronder. Daarop is te zien dat het gedeelte van het gebouw dat nu zwart met rood is, krijgt een opfrisbeurt. Het zwarte glas wordt vervangen door ander materiaal in aardkleuren en het gedeelte van het gebouw dat nu bruin is wordt lichter gemaakt. Ook worden de appartementen voorzien van kleine balkonnen. 

Tekst loopt door onder de foto

ontwerpschets woningen barones.png

Verschillende woningtypes 

Woonforte gaat verschillende type woningen realiseren in het gebouw. Er komen studio’s, tweekamer- en driekamerwoningen. Het zijn allemaal sociale huurwoningen, bedoeld voor starters tot en met 27 jaar, herstarters (gescheiden ouder met kinderen) en spoedzoekers. “Vooral deze groepen hebben nu veel moeite om een woning te vinden. Zij hebben last van de wooncrisis. De transformatie van dit pand is een mooie oplossing.”

Reageren of inschrijven op de woningen kan nog niet. Wel staat vast dat Woonforte alle woningen verhuurt via Huren in Holland Rijnland. Je kunt je alvast inschrijven als woningzoekende.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Politiek plein gisteren 20:34

Minister Van Gennip en CDA-lijsttrekker Berendsen spreken op avond in Hazerswoude-Dorp

Met de verkiezingen voor het Europees Parlement voor de deur (op 6 juni aanstaande) organiseren de gezamenlijke CDA-afdelingen in het Groene Hart een verkiezingsavond op dinsdag 21 mei met lijsttrekker Tom Berendsen en een aantal kandidaten. Ook minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Karien van Gennip zal tijdens de avond spreken, evenals de nieuwe regionale voorzitter van LTO, Kees Captein.

Advertorial Overige gisteren 14:16

De kracht van frequentie bij het SamenhuiS

Kanker kan je leven flink op z’n kop zetten. Het is onzeker wat je te wachten staat, hoe je toekomst eruit ziet. Door de hele rollercoaster kan je jezelf en het vertrouwen in je lichaam behoorlijk kwijt raken. Alles staat op ‘overleven’. Wat helpt jou om je beter te voelen?

Advertorial Evenement gisteren 09:54

Bestel snel je pre-order ticket voor Lekker Hollands feest!

Op zaterdag 22 juni wordt het tijd voor een heerlijk Hollands feestje met topartiesten! Kom gezellig langs en geniet van een dag vol Nederlandse gezelligheid en muziek. Tickets zijn nu beschikbaar, maar wees er snel bij, want de pre-order tickets vliegen de deur uit! Voor de vroege vogels is er een echte Hollandse deal voor slechts €14,95! Sla snel je kaartjes in, want hierna zijn alleen nog de early bird tickets beschikbaar voor €22,50.

Advertorial Winactie Actie 19 mei 2024 16:24

Win een zes weken afvalprogramma ter waarde van €330

Sport-zorg geeft aan twee gelukkige mensen de kans om een zes weken durend afvalprogramma te volgen ter waarde van €330! Lees hieronder wat je moet doen om kans te maken.

Romeinen 19 mei 2024 13:15

De Romeinse limesweg ligt nog altijd onder de grond

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft veel Romeinse voorwerpen opgegraven. Er is echter geen enkele ruïne te zien. Maar, er is wel een Romeinse weg die onder de grond nog altijd gewoon bestaat. Het is deze limesweg die langs de Oude Rijn regelmatig tevoorschijn komt als er aan een modern bouwproject wordt begonnen.