Dura Vermeer

Zo verlopen de werkzaamheden aan de Rijndijk-Oost

In februari is gestart aan groot onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Gedurende zeven maanden zal aan het fietspad, de berm, het jaagpad en de rijweg gewerkt worden. In de afgelopen twee maanden is al veel gebeurd.

Zo werd begonnen met het opbreken van de stoep. Daardoor waren tijdelijk opritten niet begaanbaar, wat opgelost werd met rijplaten. Na het opbreken van kon de voedingskabel van de pompputten in het trottoir worden vernieuwd. Ook het asfalt van het fietspad en een aantal parkeervakken werden opgebroken tijdens de werkzaamheden. Daarnaast werd de berm tussen de rijbaan en het fietspad ontgraven.

Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd om het fietspad te verbreden. Ook worden de bermen verlaagd en wordt de voedingskabel van de rioolgemalen vervangen. In februari werd een aantal bomen gekapt. “In het najaar wordt het groenwerk uitgevoerd en worden ook nieuwe bomen geplant. Naar ratio worden er meer bomen geplant dan gekapt”, aldus Dura Vermeer. B

Problemen

De werkzaamheden verlopen echter niet vlekkeloos. Zo waren er meerdere problemen met de slagboom om de weg in te kunnen gaan. De slagboom zou niet opengaan, terwijl kentekens wel geregistreerd stonden. Bewoners wordt geadviseerd naar voren of achteren te rijden, zodat het kenteken beter te lezen is. Ook zijn de slagbomen opnieuw opgestart om het probleem hopelijk te verhelpen.

Ook werden er meerdere data kabels geraakt tijdens het opbreken van de stoep, het fietspad en de berm. Ook een stroomkabel en een glasvezelkabel zijn tijdens de werkzaamheden beschadigd. “Nogmaals onze excuses voor het ongemak”, aldus een woordvoerder van Dura Vermeer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige gisteren 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs gisteren 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling gisteren 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten 11 jun. 2024 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken 11 jun. 2024 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.