Dura Vermeer

Zo verlopen de werkzaamheden aan de Rijndijk-Oost

In februari is gestart aan groot onderhoud aan de Rijndijk-Oost. Gedurende zeven maanden zal aan het fietspad, de berm, het jaagpad en de rijweg gewerkt worden. In de afgelopen twee maanden is al veel gebeurd.

Zo werd begonnen met het opbreken van de stoep. Daardoor waren tijdelijk opritten niet begaanbaar, wat opgelost werd met rijplaten. Na het opbreken van kon de voedingskabel van de pompputten in het trottoir worden vernieuwd. Ook het asfalt van het fietspad en een aantal parkeervakken werden opgebroken tijdens de werkzaamheden. Daarnaast werd de berm tussen de rijbaan en het fietspad ontgraven.

Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd om het fietspad te verbreden. Ook worden de bermen verlaagd en wordt de voedingskabel van de rioolgemalen vervangen. In februari werd een aantal bomen gekapt. “In het najaar wordt het groenwerk uitgevoerd en worden ook nieuwe bomen geplant. Naar ratio worden er meer bomen geplant dan gekapt”, aldus Dura Vermeer. B

Problemen

De werkzaamheden verlopen echter niet vlekkeloos. Zo waren er meerdere problemen met de slagboom om de weg in te kunnen gaan. De slagboom zou niet opengaan, terwijl kentekens wel geregistreerd stonden. Bewoners wordt geadviseerd naar voren of achteren te rijden, zodat het kenteken beter te lezen is. Ook zijn de slagbomen opnieuw opgestart om het probleem hopelijk te verhelpen.

Ook werden er meerdere data kabels geraakt tijdens het opbreken van de stoep, het fietspad en de berm. Ook een stroomkabel en een glasvezelkabel zijn tijdens de werkzaamheden beschadigd. “Nogmaals onze excuses voor het ongemak”, aldus een woordvoerder van Dura Vermeer.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Kabalt Vuurwerk december 2023

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Tweede Kamer

Ik ben reuze benieuwd of Geert Wilders erin slaagt om alle gewenste neuzen dezelfde kant op te krijgen. Op papier is het kippiekak, maar in de praktijk is het reuze lastig. De VVD wil niet. Pieter Omtzigt doet moeilijk. BBB slaat met de vuist op tafel. Zoiets dus.

Politie en handhaving gisteren 17:09

Letselschadejurist vervolgd voor vermeende handtekeningvervalsing in Ridderhofzaak

Jurist Orlando Kadir wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. De Letselschadejurist is door een oud-cliënt, die Kadir bijstond tijdens de schadeafhandeling van de schietpartij in de Ridderhof in 2011, aangeklaagd. Er zou op een contract van Kadir een handtekening staan, echter zou de oud-cliënt deze er niet opgezet hebben.   

Politiek gisteren 14:56

Cliƫntenraad GO! voor Jeugd maakt zich zorgen

De cliëntenraad van jeugdzorgorganisatie GO! voor Jeugd is niet blij met de gang van zaken rond de overgang naar een Overheids-B.V. voor jeugdzorg. Voorzitter Ludy Heemskerk uitte haar zorgen over wachtlijsten, personeelsgebrek en communicatie. Wethouder Anouk Noordermeer haalde de kou uit de lucht met een aantal toezeggingen.