Josh Walet

Zo wordt de woonruimte van de tijdelijke woningen aan de Zaagmolenweg verdeeld

Het is crisis op de woningmarkt. Woonforte realiseert dit jaar daarom 91 tijdelijke woningen aan de Zaagmolenweg. De woningen zijn bedoeld voor inwoners die nu onvoldoende kans maken op de woningmarkt.

De woningen aan de Zaagmolenweg worden voor een periode van 15 tot 20 jaar gerealiseerd. Omdat het tijdelijke woningen betreft, vindt de verdeling van de woningen plaats op basis van de experimenteerruimte zoals beschreven in artikel 17 van de huisvestingsverordening Holland Rijnland.

Op basis van gegevens over inwoners die onvoldoende kans maken op de woningmarkt zijn de gemeente en Woonforte gekomen tot een woonruimteverdeling voor de Zaagmolenweg. Deze verdeling dient – na gebleken succes - als uitgangspunt gehanteerd te worden voor toekomstige vergelijkbare woonprojecten.

Verdeling woonruimte

Om welke groepen gaat het dan? En wat wordt de verdeling? 54 woningen (60%) zullen worden toegewezen aan jongeren tot en met 28 jaar, 9 woningen (10%) is bestemd voor inwoners die wonen via de contingentregeling (uitstroom uit een woonzorginstelling), 9 woningen (10%) voor statushouders en 19 woningen (20%) zijn bedoeld voor herstarters (spoedzoekers met multi-problematiek die buiten de bestaande regelingen vallen).

Onder jongeren is het woningtekort voor jongeren tussen 18 en 28 het grootst. “Door beperkte inschrijftijd zijn er voor hen weinig mogelijkheden. Het gevolg is dat een toenemend aantal jongeren aanspraak maakt op de daklozenopvang (inmiddels 25% van alle Alphense inwoners die dakloos zijn geraakt).”

In het Huisvestingsplan bijzondere doelgroepen is opgenomen dat er meer contingentwoningen nodig zijn om aan de taakstelling voor uitstroom uit instellingen te kunnen blijven voldoen. Daarom komt in dit project ruimte voor deze doelgroep. Daarnaast zijn extra woningen nodig om aan de taakstelling voor het huisvesten van statushouders te voldoen.

Er is een groeiend aantal inwoners die een urgente huisvestingsvraag heeft en kampt met problemen op meerdere leefgebieden, maar geen aanspraak kan doen op bestaande regelingen (zoals de contingent- en/of urgentieregeling). Denk daarbij aan thuisloze jongeren en/of alleenstaanden met kinderen. “Woningen zijn nodig om te voorkomen dat deze groep mensen afglijden.”

De verwachting is nu dat de woningen eind 2022 worden opgeleverd, wat iets later is dan gepland.

Op bovenstaande foto de locatie waar de tijdelijke woningen moeten komen. Op onderstaande foto's schetsontwerpen van de tijdelijke woningen aan de Zaagmolenweg.

zaagmolenweg-woningen-impressie.JPG

zaagmolenweg-woningen-impressie3.JPG


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.