Josh Walet

Zo ziet de 20 van Alphen 2023 eruit

Heb jij je hardloopschoenen al uit de kast gehaald? Na twee afgelaste edities is het zondag 12 maart namelijk eindelijk weer zover: de 20 van Alphen. Wil je weten hoe die dag eruit zal zien? Lees dan verder.

Na twee afgelaste edities vanwege de toen geldende coronamaatregelen zal Alphen op zondag 12 maart weer in het teken staan van hardlopen. Mensen vanuit heel Nederland komen die dag naar Alphen aan den Rijn voor de openingsklassieker: de 20 van Alphen. De hardloopwedstrijd kent vijf verschillende afstanden. Zo zal er 1, 2 ½ , 5, 10 en 20 kilometer hardgelopen worden.

De starttijden zijn:

  • 11:30 uur 1 km (1e start)
  • 12:00 uur 1 km (2e start)
  • 12:30 uur 2 ½ km
  • 13:00 uur 5 km
  • 13:30 uur 20 km
  • 14:15 uur 10 km

Routes

“Dit jaar zijn de routes van alle afstanden volledig nieuw en is de finish op een nieuwe locatie, namelijk het Burgermeester Visserpark”, aldus de organisatie. “Iedere afstand start op de Prins Bernardlaan en loopt door en rondom Alphen aan den Rijn, dwars door het prachtige Groene Hart op volledig verharde wegen.” In het Burgermeester Visserpark is de gelegenheid om na te praten met een drankje en hapje. Kijk hier voor de vernieuwde parcours.  

Muzikale aanmoediging

Onderweg worden hardlopers op diverse locaties getrakteerd op muzikale aanmoedigingen van verschillende artiesten en muziekverenigingen.

Locatie

Artiest

Tijd

Bachsingel/Burgemeester Bruins Slotsingel

Blaaskapel Ladderszat

13:45-15:30 uur

Kruising Ridderhof

Guy Taylor

13:45-15:30 uur

Rotonde Herenhof

DSS

13:45-15:30 uur

Bezemer Fitness

Aanmoedigingsfeest!

13:00-15:30 uur

Kruising Thermen

Will de Brouwer

13:45-15:30 uur

Hemaplein

Crescendo

12:30-16:00 uur

Burgermeester Visserpark

DJ Brickbeatz

12:30-16:00 uur

De Heul

Bluez Vibe

13:45-15:30 uur

Heb jij je nog niet ingeschreven? Niet getreurd, op de dag zelf kun je je nog inschrijven bij de inschrijfbalie in het MBO Rijnland aan de Ambonstraat 1 in Alphen aan den Rijn.

Lees ook: Let op: deze wegen zijn afgesloten tijdens de 20 van Alphen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.