Zoek jij mee met het #Pakjesmysterie in Alphen?

Op zaterdag 21 november ontving Alphens.nl een belangrijk bericht van Sinterklaas. Er zouden verschillende cadeautjes verstopt zijn door heel Alphen aan den Rijn. Om deze terug te vinden, vraagt hij de kinderen om hulp.   

“We hebben geen idee waar de cadeautjes zouden kunnen zijn”, laat de goedheiligman weten. “Een van de pieten heeft via het internet wel wat kunnen ontfrutselen, maar daar ben ik niet zo goed mee.” De informatie waar de Sint over spreekt blijkt te bestaan uit foto’s en omschrijvingen van locaties, hiermee kunnen de kinderen uitzoeken waar het pakje te vinden is. 

“Als dank voor de hulp bij het zoeken, mag degene die het cadeautje heeft gevonden, deze ook zelf houden”, aldus Sinterklaas.

Als er nieuwe informatie is over een locatie, wordt dit op de Facebookpagina van Alphens.nl geplaatst. Uiteraard wordt het niet aangemoedigd om met enorme groepen op pad te gaan om te zoeken, veiligheid voor alles in deze coronatijden. 

#Pakjesmysterie is een initiatief van Stichting De Fantasie Compagnie in samenwerking met Alphens.nl. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”