Zomerspektakel aan het Meer

Zomerdienst aan het Meer 2024: social edition

Na twee avonden feest op het Zomerspektakel is het op zondagmorgen tijd voor inspiratie en bezinning, met de Zomerdienst aan het Meer! Tijdens deze muzikale zondagmorgen worden levensvragen niet geschuwd en wordt een poging gedaan tot het vinden van antwoorden. Influencer Zaar Goedemans vertelt haar verhaal en de jonge talenten Marc Floor en Pjotr maken muziek. 

De Zomerdienst aan het Meer is een christelijke openlucht samenkomst en wordt gesteund door 18 kerken uit Alphen aan den Rijn en de omliggende plaatsen. De samenkomst wordt gepresenteerd door Alphenaren van de deelnemende kerken, Morris Lilipaly en dominee Anne-Marie van Briemen.

Organisator Ernst-Jan van Keulen vertelt over deze editie: “Dit jaar staan we stil bij vragen die we allemaal weleens hebben in deze roerige tijden. Door dingen die in de wereld gebeuren of in ons eigen leven. Vragen waarbij je je afvraagt: waar is nou die God? Helemaal geen rare vraag en we willen laten zien dat je niet de enige bent.”

Jurjen ten Brinke spreekt deze ochtend tijdens de Zomerdienst aan het Meer. In zijn verhaal gaat hij in op levensvragen. Jurjen ten Brinke is dominee in een multiculturele kerk in Amsterdam Noord. Daarnaast presenteert hij televisieprogramma’s bij de EO.

Social(e) editie

Verschillende jonge influencers en artiesten, bekend van social media, vertellen hoe God betrokken is in hun leven, hun geloof, hun succes én hun worstelingen. We verwelkomen de bekende influencer Zaar Goedemans, rapper Pjotr en zanger Marc Floor.

Over de Zomerdienst

De eerste zomerdienst werd in 2017 georganiseerd en heette toen nog ‘Pinksterfeest aan het meer’. Nu, enkele jaren later, is de Zomerdienst een niet meer weg te denken onderdeel van het Alphense festival. Als de lege drinkbekers van de avond ervoor zijn opgeveegd en de zon op zondagochtend weer is opgekomen over de Zegerplas stromen duizenden mensen uit Alphen aan den Rijn en omgeving het festivalterrein op. Tijdens eerdere edities traden onder andere Trijntje Oosterhuis, Dwight Dissels, en het ZA-EL gospel choir op.

  • Zondagochtend 2 juni
  • Vanaf 10.30 uur (inloop 10.00 uur)
  • De Bijlen - Alphen aan den Rijn

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: