Josh Walet

Zomerdienst aan het Meer viert eerste jubileum met gospel editie

De Zomerdienst aan het Meer viert haar vijfjarig bestaan met een gospel editie. Na vier succesvolle eerdere edities wordt dit feestje goed gevierd met ZA-EL gospel choir onder leiding van Elvis E. Ook keert zanger Dwight Dissels terug die in 2022 tijdens de Zomerdienst veel indruk maakte. Shelton Telesford spreekt tijdens de dienst.

De Zomerdienst aan het Meer vindt plaats op de zondagochtend van het Zomerspektakel aan het Meer in het weekend van 2-4 juni aan de Zegerplas. De Zomerdienst aan het Meer is een christelijke openlucht samenkomst en wordt gesteund door 18 kerken uit Alphen aan den Rijn en de omliggende plaatsen.

De samenkomst wordt gepresenteerd door Alphenaren van de deelnemende kerken. Voor het eerst zijn dat niet alleen voorgangers van de deelnemende kerken maar hebben ook jongeren een plekje op het podium. Organisator Ernst-Jan van Keulen vertelt: “het thema van deze gospel editie is ‘Break every chain’. Aan de vooravond van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden en met een boodschap door Shelton Telesford over dit thema zetten we een mooi geheel neer. Gospel past hier natuurlijk perfect bij. We kijken uit naar een inspirerende zondagochtend!”

Over de artiesten

ZA-EL is een professioneel black gospelkoor van artiest Elvis E. De groep bestaat uit een wisselend gezelschap professionele zangers met waanzinnige stemmen en stralende performance. Zij werden bekend door hun optredens in het televisieprogramma ‘Amazing Grace’ en zijn op 5 mei te zien tijdens het Bevrijdingsdagconcert. Dwight Dissels trad ook op tijdens de Zomerdienst 2022 en wordt geroemd om zijn soulvolle stem. Hij brak door tijdens The Voice of Holland en met zijn rol als Jezus in The Passion. Shelton Telesford is voorganger van Chapel Avenue in Almere Poort, spreker in televisie-kerkdiensten voor jongeren en op de EO-Jongerendag.

Vijf jaar Zomerdienst

De eerste zomerdienst werd in 2017 georganiseerd en heette toen nog ‘Pinksterfeest aan het meer’. Nu, enkele jaren later, is de Zomerdienst een niet meer weg te denken onderdeel van het Alphense festival. Als de lege drinkbekers van de avond ervoor zijn opgeveegd en de zon op zondagochtend weer is opgekomen over de Zegerplas stromen duizenden mensen uit Alphen aan den Rijn en omgeving het festivalterrein op. Tijdens eerdere edities traden onder andere Trijntje Oosterhuis, Pearl Jozefzoon, Tommie Christiaan en de Zandtovenaar op.

De dienst vindt plaats op zondagochtend 4 juni aan De Bijlen in Alphen aan den Rijn en begint om10:30 uur (inloop 10:00 uur). Er zal ook een gebarentolk aanwezig zijn.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Onderwijs vandaag 17:09

25 jaar sportklassen bij het Scala College

In 1999 is het Scala College gestart met de sportklassen. Dit betekent dat dit schooljaar het 25-jarig jubileum wordt gevierd en dat was afgelopen week goed te merken op het Scala College. Het docententeam van Lichamelijke Opvoeding (LO) heeft zich keihard ingezet om deze sportieve feestweek tot een succes te maken!

Politiek vandaag 16:17

Geen hulp in de huishouding meer voor 19 euro per maand

Het afschaffen van het abonnementstarief van 19 euro per maand voor hulp in de huishouding levert 1,5 miljoen per jaar op vanaf 2027. Tot nu toe betaalt gemeente Alphen aan den Rijn deze kosten. De Wmo-regeling huishoudelijke hulp wordt inkomensafhankelijk.

Overige vandaag 15:26

Dag van de Vluchteling gevierd met speciale bijeenkomst

Op 20 juni 2024, de Dag van de Vluchteling, bundelen Kwadraad, Participe, Friends for Friends, Mix Support en de Gemeente Alphen aan den Rijn hun krachten voor een bijzondere bijeenkomst. In Buurthuis De Mozaïek nodigen zij eenieder uit om samen de Dag van de Vluchteling te vieren. Een warme, multiculturele ontmoeting staat centraal, waarbij de nadruk ligt op het delen van verhalen, dromen, en het groeien als gemeenschap.

Sport vandaag 14:58

Girls-Only Basketball Clinic groot succes

'Basketball is een teamsport en je moet het samen doen, daar leer van hoe je met elkaar om moet gaan' en 'Goed de duimen achter de bal, anders krijg je hem tegen je neus', waren enkele van de tips die burgemeester Spies gaf aan de bijna dertig meiden die afgelopen zaterdag meededen aan de Girls-Only Basketball Clinic. De Clinic werd verzorgd door BV Alphia Tigers. Burgemeester Spies, zelf oud-basketballster bij BVA deed het welkomstwoord. “Basketball is een leuke sport, ik heb het altijd met plezier gedaan”, vertelde ze.

Politiek vandaag 14:43

Kinderboerderij Bospark wordt gesloten

Een van de kleine bezuinigingen op de gemeentelijke begroting is de voorgenomen sluiting van Kinderboerderij Bospark in 2026. De sluiting levert jaarlijks € 30.000 op.