Arjan van der Zwart

Zomerspektakel 2024: zaterdag en zondag tóch gratis

Onlangs kondigde het bestuur van het Zomerspektakel aan dat het zich gedwongen zag om voor de zaterdag en zondag een entree van € 17,50 te vragen. Dat besluit kan nu worden teruggedraaid. John Kroes – met Kroes en Partners Notarissen & Adviseurs sinds jaar en dag hoofdsponsor van het evenement – heeft besloten om eenmalig en op persoonlijke titel voor een significant bedrag borg te staan. Daarmee heeft het bestuur voldoende financiële zekerheid om de toegang op zaterdag en zondag toch weer gratis te maken. “Dit is mijn cadeau aan de gemeenschap”, aldus John.

Compliment aan het bestuur

Het was een mededeling die veel stof deed opwaaien. Het Zomerspektakel, traditiegetrouw een feest voor iedereen in Alphen, kon de gratis toegang op zaterdag en zondag niet meer handhaven. Dat besluit ging John Kroes aan het hart: “Ik weet als geen ander hoeveel tijd en energie het bestuur steekt in de organisatie van dit unieke evenement. Mensen hebben daar vaak geen idee van, en ook niet van de enorme bedragen die ermee gepaard gaan. Artiesten komen echt niet meer opdraven voor een grijpstuiver en een consumptiebon. Jarenlang was het entreegeld voor de vrijdagavond afdoende om de kosten te dekken voor de andere dagen, maar dat lukt nu simpelweg niet meer. Voor niks gaat de zon op, dat moet iedereen zich gaan realiseren, maar voor dit jaar wil ík het dan nog mogelijk maken. Zie het als mijn cadeau aan de gemeenschap en als een groot compliment aan het bestuur, dat zich met hart en ziel aan het Zomerspektakel verbonden heeft.”

Hart onder de riem

Stanley de Looze, voorzitter van het bestuur van het Zomerspektakel, is er nog steeds een beetje beduusd van: “Dat iemand privé zo’n groot gebaar maakt, is voor ons meer dan een hart onder de riem. Het betekent dat we dit jaar trouw kunnen blijven aan onze formule, al is het zeker niet gezegd dat dat de komende jaren zo blijft. Wij zijn ontzettend blij met de steun van ál onze sponsoren, maar de realiteit wijst uit dat zij het niet alleen kunnen dragen. Dit is een feest voor de hele gemeenschap, dus dan zou die hele gemeenschap daaraan kunnen bijdragen, ook bezoekers. Die bewustwording zullen we in de toekomst wellicht hard nodig hebben, maar voor nu zijn we ontzettend blij dat John ons hierin steunt.”

Tickets al gekocht?

Heb jij al kaarten gekocht voor de zaterdag en/of zondag? Dan wordt het volledige bedrag (inclusief administratie- en transactiekosten) binnenkort teruggestort. Voor de kopers van een ticket voor vrijdag verandert er niets. John Kroes, ten slotte: “Die vrijdagavond-bezoekers wil ik in het bijzonder bedanken. Met hun betaalde ticket laten zij zien dat zij het Zomerspektakel een warm hart toedragen, en daarmee maken zij ook de gratis toegang op zaterdag en zondag mogelijk voor mensen die minder te besteden hebben. Dank voor dat commitment!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten gisteren 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken gisteren 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert gisteren 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement gisteren 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie 17 mei 2024 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.