Gemeente Alphen aan den Rijn

Zonnepanelen op Brede School Boskoop

Binnenkort wekken nog weer vier daken van gemeentelijke gebouwen met zonnepanelen duurzame energie op.

Vier kinderen van de basisscholen de Zevensprong en de Ichtusschool openden op woensdagochtend samen met wethouder Leo Maat de zonnepanelen op het dak van hun Brede School aan de Snijdelwijklaan in Boskoop. Over een paar weken volgen nog de daken van de gymzalen aan de Vroonhoevelaan en de Verdihof in Alphen aan den Rijn en het dak bij de begraafplaats aan de Roemer in Boskoop. Hiermee zijn straks ruim 400 extra zonnepanelen in gebruik. De panelen hebben we samen met het bedrijf E2 energie geplaatst. Dit bedrijf is de winnaar van de Europese aanbesteding.
De gemeente hoopt dat meer scholen het voorbeeld van de Brede School in Boskoop volgen. Daarom kunnen ook andere scholen gebruik maken van deze aanbesteding voor de aanschaf van zonnepanelen.

Gemeente Alphen aan den Rijn werkt hard aan het opwekken van zonne-energie op daken van gemeentelijke gebouwen. Een overzicht van de panden die al energie opwekken:

  • op het dak van Rijnvicus liggen ruim 2.000 panelen van energiecoöperatie Zon op Alphen. Omwonenden profiteren hiervan via een zogenaamd postcoderoosproject.
  • op afvalbrengstation Ecopark liggen ruim 130 panelen.
  • op het gemeentehuis, locatie Langeroode, zwembad de Hoorn, gymzaal de Cirkel en MFA de Plataan liggen in totaal 1674 panelen. We huren die bij Rooftop-energy.
  • bij de Maximabrug hebben we 269 zonnepanelen geplaatst.
  • We nemen energie af van de zonneweide van 2 hectare in Hazerswoude-Dorp. 

De komende maanden gaan we verder met de voorbereidingen voor het plaatsen van nog meer zonnepanelen op andere gemeentelijke gebouwen. Zo maken we de gemeente steeds een beetje duurzamer.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 15:52

Gek van Fietsen is jouw nieuwe Qwic dealer

Sinds 1 oktober 2019 heeft Alphen aan den Rijn een nieuwe Qwic dealer. Met de sluiting van GABO Mobiliteitshuis is het dealerschap overgedragen aan Gek van Fietsen. Ook het onderhoud en het verzekeringswerk is overgenomen door het familiebedrijf. Huidige Qwic berijders hoeven zich dus geen zorgen te maken! Nog geen Qwic, maar wel interesse? Deze week zal de nieuwe collectie Qwic e-bikes in de showroom van Gek van Fietsen te zien zijn.  

Horeca vandaag 14:46

Restaurantweek: Tijsterman

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Dit keer de beurt aan Tijsterman.

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000.