Gemeente Alphen aan den Rijn

Zonnepanelen op Brede School Boskoop

Binnenkort wekken nog weer vier daken van gemeentelijke gebouwen met zonnepanelen duurzame energie op.

Vier kinderen van de basisscholen de Zevensprong en de Ichtusschool openden op woensdagochtend samen met wethouder Leo Maat de zonnepanelen op het dak van hun Brede School aan de Snijdelwijklaan in Boskoop. Over een paar weken volgen nog de daken van de gymzalen aan de Vroonhoevelaan en de Verdihof in Alphen aan den Rijn en het dak bij de begraafplaats aan de Roemer in Boskoop. Hiermee zijn straks ruim 400 extra zonnepanelen in gebruik. De panelen hebben we samen met het bedrijf E2 energie geplaatst. Dit bedrijf is de winnaar van de Europese aanbesteding.
De gemeente hoopt dat meer scholen het voorbeeld van de Brede School in Boskoop volgen. Daarom kunnen ook andere scholen gebruik maken van deze aanbesteding voor de aanschaf van zonnepanelen.

Gemeente Alphen aan den Rijn werkt hard aan het opwekken van zonne-energie op daken van gemeentelijke gebouwen. Een overzicht van de panden die al energie opwekken:

  • op het dak van Rijnvicus liggen ruim 2.000 panelen van energiecoöperatie Zon op Alphen. Omwonenden profiteren hiervan via een zogenaamd postcoderoosproject.
  • op afvalbrengstation Ecopark liggen ruim 130 panelen.
  • op het gemeentehuis, locatie Langeroode, zwembad de Hoorn, gymzaal de Cirkel en MFA de Plataan liggen in totaal 1674 panelen. We huren die bij Rooftop-energy.
  • bij de Maximabrug hebben we 269 zonnepanelen geplaatst.
  • We nemen energie af van de zonneweide van 2 hectare in Hazerswoude-Dorp. 

De komende maanden gaan we verder met de voorbereidingen voor het plaatsen van nog meer zonnepanelen op andere gemeentelijke gebouwen. Zo maken we de gemeente steeds een beetje duurzamer.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 13:06

Jumbo Ten Brink kiest voor eenrichtingsverkeer in de winkel

Van hamsterwoede tot een nieuw deurbeleid. De supermarkten in Alphen hebben al heel wat maatregelen moeten doorvoeren in verband met het coronavirus. Jumbo Ten Brink Food in de Herenhof kiest nu zelfs voor eenrichtingsverkeer. Eigenaar Edwin ten Brink licht toe waarom.

Advertorial Horeca vandaag 11:23

Koop een dinerbon om Proeflokaal Bregje te steunen

Voor horecaondernemers zijn het zware tijden. Om Proeflokaal Bregje te helpen kun je jezelf belonen met een dinerbon voor een heerlijk etentje. Als de restaurants dan weer open zijn, kun je zelf beslissen wanneer je langskomt. Extra leuk: wij mogen een diner voor twee weggeven!