Google Street View

Zonnestudio Sunday’s moet gesloten blijven: “Het voelt zo niet eerlijk”

Wel naar de schoonheidsspecialist en de sekswerkers, maar nog niet naar de zonnestudio. Zelfs niet op medische indicatie. Althans, in andere steden in de regio kunnen klanten wel terecht op medische indicatie, maar bij Aad de Vries van zonnestudio Sunday’s in Alphen niet. “In mijn ogen is dit met twee maten meten.”

Sinds half december, toen Nederland op slot ging, zijn alle zonnestudio’s in ons land gesloten. Maar toen de contactberoepen open mochten, bleven de zonnestudio’s nog dicht. “We maken onderdeel uit van stap 3 in het openingsplan, aangezien wij ingedeeld zijn bij ‘binnenstroomlocaties binnen’. Als zonnestudio’s worden we ingedeeld bij onder andere de sauna’s. Dat heeft te maken met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel”, legt Aad de Vries uit, eigenaar van Sunday’s in Alphen. 

Met twee maten meten

Voor nu betekent dat, dat zonnestudio’s gesloten moeten blijven. “Dat is natuurlijk heel gek. Inmiddels zijn kappers en schoonheidsspecialisten open en mag je zelfs weer naar de sekswerkers, maar onder de zonnebank mag niet. Met alle respect naar sekswerkers toe, maar in mijn ogen is dit met twee maten meten. Zeker omdat schoonheidsspecialisten eerder wel open mochten op medische indicatie”, stelt De Vries.

Het meest frappante aan de situatie komt nog. Een paar weken terug kregen eigenaren van zonnestudio’s te horen dat zij open mochten voor klanten op medische indicatie. Ook De Vries had toestemming gekregen van de gemeente om de deuren te openen. Totdat er twee weken later een BOA op de stoep stond met de mededeling dat hij de deuren moest sluiten.

Open op medische indicatie

“Dat kwam echt rauw op mijn dak vallen”, fronst De Vries. “Zeker omdat ik van collega’s die gevestigd zijn in andere steden en die ook onderdeel uitmaken van de Veiligheidsregio Hollands Midden, gehoord heb dat zij wel open mogen blijven voor klanten op medische indicatie. Collega’s uit een andere veiligheidsregio mogen zelfs open omdat de burgemeesters daar hebben geoordeeld dat zonnestudio’s onder de contactberoepen vallen. Dat is in mijn ogen complete willekeur. Waarom zij wel en ik niet?”

De gemeente laat desgevraagd het volgende weten: “Zonnestudio’s worden gezien als publieke plaatsen, en moeten daarom conform de huidige coronamaatregelen gesloten blijven. Dat geldt ook voor zonnestudio’s die medische behandelingen aanbieden.” Waarom de zonnestudio van De Vries dan eerder wel open mocht? “De bepaling dat zonnestudio’s ook dicht moeten zijn voor medische behandelingen, was er eerder niet”, aldus een woordvoerder. De gemeente verwijst ook naar een passage op de website van de Rijksoverheid: “Zonnestudio’s, wellness en sauna’s zijn voorlopig nog gesloten. Dit geldt ook voor zonnestudio’s die medische behandelingen aanbieden.”

De Vries wijst op de situatie van Restaurant de Zeeger eerder deze maand. Omdat zij als restaurant op een commercieel sportcomplex gevestigd waren, mochten zij niet tegelijk met de andere terrassen de deuren openen. Dit terwijl zij niet exclusief toegankelijk waren voor sporters, maar juist ook voor recreanten. Uiteindelijk is dat met de versoepelingen die woensdag 19 mei ingingen rechtgezet, wat een aangename verrassing was voor eigenaar Robert van den Bovenkamp.

Volgens De Vries zit hij met zijn zonnestudio nu in eenzelfde situatie. “Ik ben het spuugzat. Het voelt zo niet eerlijk. Zeker als je van collega’s uit andere steden hoort dat zij wel open mogen op medische indicatie. Dat gaat er bij mij echt niet in. En dat terwijl het zo belangrijk is voor bijvoorbeeld mensen met een huidaandoening, reuma, vitamine D tekort, of artrose. Zij hebben echt veel baat bij een bezoek aan de zonnestudio.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.