Zorg en Zekerheid zet deel van financi

In 2013 heeft zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid € 16 miljoen geïnvesteerd in de premieverlaging voor 2014. Daarmee is het resultaat over 2013 uitgekomen op ruim € 40 miljoen. Dit resultaat is lager dan het resultaat over 2012. De portefeuille van Zorg en Zekerheid is in 2013 met 5.000 nieuwe verzekerden gegroeid. Per 1 februari kiezen ruim 410.000 verzekerden voor de regionale zorgverzekeraar, waarmee de stijgende lijn van de voorgaande jaren wordt voortgezet.

Goede resultaten
Voorafgaand aan ieder jaar maakt Zorg en Zekerheid een inschatting van de benodigde premie om alle kosten van dat jaar te kunnen dekken. Onder kosten vallen o.a. zorgkosten, bedrijfsvoering en eventueel het aanvullen van reserves. Dit gebeurt op een verantwoorde, zorgvuldige manier, waarbij de premie scherp wordt vastgesteld. Vervolgens probeert Zorg en Zekerheid gedurende het jaar de kosten bij de realisatie nog lager te krijgen. In 2013 is dat uitstekend gelukt. De zorgverzekeraar boekte goede resultaten o.a. op het gebied van zorginkoop. Omdat Zorg en Zekerheid als regionale zorgverzekeraar de zorgverleners in haar werkgebied goed kent, kan zij goede afspraken maken over kwaliteit, prijs en beschikbaarheid van zorg.

Geen winstoogmerk
Voorzitter Raad van Bestuur Ton van Houten: “Zorg en Zekerheid heeft niet het doel om winst te maken, bijvoorbeeld voor aandeelhouders. Dus financiële meevallers gebruiken we om de premie te verlagen of te investeren in onze dienstverlening. Zo zijn de meevallers ook altijd meevallers voor al onze verzekerden. Het beleid van Zorg en Zekerheid is om ook de komende jaren resultaten, die niet nodig zijn voor de solvabiliteit, in te zetten om de premie laag te houden. Uitgangspunt daarbij is een stabiel premiebeleid waarbij we willen voorkomen dat er grote premieschommelingen zijn”.

Waarom reserves?
De Nederlandsche Bank (DNB) verplicht elke zorgverzekeraar om financiële reserves aan te houden. Deze buffer dient om de continuïteit van onze zorgverlening te kunnen blijven bieden aan onze verzekerden, voor nu en in de toekomst. Deze buffer gebruiken we onder andere om veranderingen in de zorgkosten op te vangen zonder dat de premie te veel schommelt. Zorg en Zekerheid houdt ten aanzien van het door DNB verplichte niveau, een extra veilige bandbreedte aan om onvoorziene risico’s te ondervangen. Op deze manier spannen we ons in om een consistent en transparant premiebeleid te voeren.

Meer weten?
Lees ons volledige jaarbericht op www.zorgenzekerheid.nl/jaarbericht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.