Josh Walet

Zorgappartementen van de baan, zestig huurappartementen voor de vrije sector op plek Salvatorikerk en uitvaartcentrum

Drie jaar geleden werd een exploitatieovereenkomst voor de locatie aan de Salvatorikerk en het naastgelegen voormalige uitvaartcentrum. Door de veranderende marktomstandigheden is het toenmalige plan financieel echter niet meer haalbaar. Het nieuwe plan? Zestig huurappartementen voor de vrije sector.

De locatie ligt op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Het plan voorzag oorspronkelijk in de bouw van 27 zorgappartementen voor Martha Flora en 35 reguliere koopappartementen. Het gewijzigde bouwplan omvat zestig huurappartementen voor de vrije sector.

Huurwoningen

“De panden staan te verloederen. Met het aangepaste bouwplan wordt na jaren van leegstand eindelijk een gebouw gerealiseerd die recht doet aan deze prominente plek. De huurappartementen voorzien in de behoefte van het tekort aan woningen in de krappe woningmarkt”, aldus de gemeente.

Naar verwachting kent 10 procent van de huurwoningen een huurniveau onder de maximale grens van middel-dure huur. Dit is door de gemeente Alphen aan den Rijn vastgesteld in de doelgroepenverordening. In het woningbouwprogramma wordt echter niet voorzien in de vereiste 25 procent sociale huurwoningen. Hiervoor wordt een bijdrage gedaan aan het Verveningsfonds sociale woningbouw. De gemeente en Bogor Bouwontwikkeling hebben hier al overeenstemming over bereikt.

Verplaatsen beschermwaardige boom

Binnen het exploitatiegebied staat een beschermwaardige boom. Voor de verplaatsing van deze boom is een verplantbaarheidsonderzoek uitgevoerd door tree-o-logic, waaruit blijkt dat de boom verplaatsbaar is. De boom wordt voor rekening van Bogor Ontwikkeling verplaatst conform het advies zoals opgenomen in het onderzoek, inclusief een nazorgperiode van drie tot vijf jaar zoals in het advies beschreven.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Jeugd en familie gisteren 18:07

Pakjesavond staat voor de deur!

Vorige weken zijn er al heel wat schoenen gevuld met cadeautjes en lekkernijen. Vanavond is het weer zover, pakjesavond staat voor de deur! Ben jij braaf geweest dit jaar?

Advertorial Werken gisteren 16:24

Apics Flexjobs voor jouw baan in de logistiek

Ben je momenteel op zoek naar een uitdagende baan in de dynamische logistieke branche? Neem dan gerust contact op met Apics Flexjobs, waar ze beschikken over een uitgebreid netwerk van werkgevers en hun enthousiast inzetten om je met de juiste kansen te verbinden. 

Maatschappelijk gisteren 14:38

Lionsclubs Alphen weer op jacht naar koffiepunten en vreemd geld

Lionsclub Alphen en Lionsclub Rhijnhart reiken rond de feestdagen de Voedselbank in Alphen aan den Rijn de helpende hand toe. Ook dit jaar sluiten ze weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts koffiepunten. Deze punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank.