Pixabay

Zorgen bij GGD Hollands Midden over zorg- en verpleeghuizen na flinke stijging besmettingen

De coronabesmettingen blijven oplopen. Ook in Alphen aan den Rijn zet de stijging door. GGD Hollands Midden maakt zich in het bijzonder zorgen over de zorg- en verpleeghuizen.

Het percentage positieve testen onder 71+’ers is deze week gestegen van 19% naar 27% in de regio Hollands Midden. Van de zorgmedewerkers testte 16% positief. Dit baart GGD Hollands Midden zorgen. Daarom heeft de GGD een brief gestuurd naar alle zorg- en verpleeginstellingen in de regio. “Gezien de situatie vragen we hen, in afwachting van landelijke adviezen, de bestaande adviezen streng op te volgen en extra maatregelen in te voeren. Voorbeelden van extra maatregelen zijn het opnieuw invoeren van het mondkapje en de 1,5 meter afstand.”

De zorgelijke situatie bij zorg- en verpleeghuizen betekent ook dat de GGD de medewerkers van het scholenteam tijdelijk inzet op andere werkzaamheden. “Bij een besmetting neemt de GGD tijdelijk geen contact meer op met kinderopvang- en onderwijsinstellingen. Scholen zijn nu zelf verantwoordelijk om te bepalen welke maatregelen nodig zijn. De instellingen hebben een beslisboom ontvangen om tot een goede afweging te komen. De GGD blijft wel bereikbaar voor vragen en voor overleg over maatregelen.”

De stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen verandert het werk van de GGD ingrijpend. “Om de gevolgen zo klein mogelijk te houden, zetten we het team clusters helemaal in voor het indammen van besmettingen onder kwetsbaren. Omdat juist kwetsbaren een groter risico lopen op ernstige ziekte en overlijden.” Een cluster bestaat uit drie of meer besmettingen verbonden aan één plaats en tijd.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 14:34

Bezuinigen op sporthallen en zwembad

In de bezuinigingsplannen van het Alphense college van burgemeester en wethouders zit ook een aantal maatregelen voor de sportvoorzieningen. Er wordt vooralsnog maar één binnenhal aan De Bijlen gebouwd en zwembad De Hoorn wordt waarschijnlijk afgestoten.

Advertorial Muziek vandaag 13:18

Een tribute aan Steely Dan zoals nooit tevoren

In de wereld van Steely Dan-liefhebbers staat The Royal Dutch Scam hoog aangeschreven, zowel nationaal als internationaal. Met een tienkoppige band van topmuzikanten, onder leiding van frontman Lo van Gorp, weten ze de magie van Steely Dan's legendarische studio-albums zoals 'Gaucho' en 'Aja' moeiteloos tot leven te brengen op het podium.

Politiek vandaag 12:06

Gratis anderhalf uur parkeren in Alphens centrum wordt afgeschaft

De eerste anderhalf uur gratis parkeren in de grote parkeergarages, achter de slagboom, wordt afgeschaft. Voortaan is het eerste halfuur gratis en het uur erna kost 1 euro. Het algemene parkeertarief gaat na deze anderhalf uur met vijftig cent per uur omhoog naar 3 euro.

Overige vandaag 10:49

Veilig met de fiets de weg op

Alphen Vitaal organiseert in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, fietsservice Totaal en een fysiotherapeut Djim Kromhout een tweedaagse fietscursus speciaal voor volwassenen en senioren die zich onzeker voelen op de fiets.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 09:23

The Center of Beauty Institute wint prestigieuze Beauty Award

Na een ondernemersreis van bijna acht maanden heeft The Center of Beauty Institute de prestigieuze Beauty Award 2024 gewonnen voor Dé Beste Schoonheidssalon van Nederland. "Ik kan het bijna niet geloven. Wat begon als een droom, werd een plan en uiteindelijk een doel," aldus eigenaresse Carmen. "Het doel om mee te doen met de Beauty Award was om ervan te leren, mezelf verder te ontwikkelen en mijn bedrijf eens goed onder de loep te nemen."