Josh Walet

Zoveel is de WOZ-waarde gestegen in Alphen aan den Rijn

De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen maanden langzaam aan het dalen. Dit betekent dat het aanschaffen van een huis voordeliger zal worden dan het afgelopen jaar. De WOZ-waarden van huizen stijgen echter nog wel.

De afkorting WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken. De WOZ-waarde van een huis bepaalt hoeveel belasting bewoners moeten betalen aan de gemeente (de onroerendezaakbelasting), de waterschappen (waterschapsbelasting) en aan het Rijk bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait). Hoe hoger de WOZ-waarde van je huis, hoe meer belasting je betaalt.

De WOZ-waarde wordt per huis bepaald en hangt af van verschillende factoren zoals de ligging, het type woning en de status van onderhoud. De gemiddelde stijging in Alphen aan den Rijn is 17,3 procent, blijkt uit cijfers van het CBS. Dit wijkt niet veel af van het landelijke gemiddelde, wat 17 procent is. De gemiddelde WOZ-waarde per woning in Alphen aan den Rijn is 307.000. Vorig jaar was dat € 282.000.

Marktprijs

De daling van de marktprijs is niet terug te zien in de WOZ-waarden van huizen. Dit is omdat gemeenten moeten kijken naar de marktontwikkeling in de periode tussen 1 januari 2021 en 1 januari 2022.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg gisteren 16:39

WIJdezorg, Habion en Vastgoed Zorgsector gaan samenwerken in Verde Vista

Zorgorganisatie WIJdezorg, woningcorporatie Habion en belegger in duurzame huisvesting Vastgoed Zorgsector slaan de handen ineen voor de toekomstige bewoners van Verde Vista in Zoeterwoude. Hiervoor hebben ze op vrijdag 16 februari een intentieovereenkomst ondertekend. De inzet is om op deze locatie een woonvorm voor ouderen te realiseren waarbij een actieve woon- en leefgemeenschap gevormd wordt.

Justitie gisteren 14:05

Alphense letselschadejurist beschuldigd van vervalsen handtekeningen in Ridderhof schietpartij-zaak

Alphense letselschadejurist Orlando K. zou handtekeningen hebben vervalst van (ex-)cliënten die betrokken waren bij het Ridderhof schietdrama in 2011. Het Openbaar Ministerie (OM) beweert dat K. straf verdient voor het vermeende vervalsen, waardoor hij zelf een hogere vergoeding zou hebben gekregen. De Alphenaar ontkent de beschuldigingen en beweert dat er geen sprake is van vervalsing.

Politie en handhaving gisteren 11:42

Politie zoekt dringend naar vermiste Alphenaar

De politie is dringend op zoek naar Maarten Dickhoff, een 44-jarige man uit Alphen aan den Rijn die sinds 24 januari vermist is. Hij werd voor het laatst gezien in de omgeving van Gent, België.

Politie en handhaving gisteren 10:28

Politie Alphen waarschuwt voor valse telefoontjes

De afgelopen periode heeft de politie herhaaldelijk meldingen ontvangen van burgers die vreemde telefoontjes ontvangen. De meldingen betreffen telefoontjes waarbij de beller zich voordoet als een politieagent. Tijdens deze gesprekken wordt beweerd dat de persoon in kwestie gelinkt is aan criminele activiteiten, met name woninginbraken.

Advertorial Overige gisteren 09:17

Nieuwe cursus over iconische filmcomponisten bij Parkvilla

Hoe kijk je naar Once Upon a Time in the West als je de filmmuziek weglaat? Wordt de spanning van een film als Jaws niet een stuk minder wanneer je die onheilspellende bastonen niet hoort? Filmmuziek is een onlosmakelijk onderdeel van onze filmbeleving. Het versterkt emoties en geeft de beelden een extra laag. De juiste combinatie van melodieën, harmonieën en ritmes roepen bij ons spanning, vreugde, verdriet of angst op. Filmexpert Rudi de Boer neemt je vanaf 11 maart in 4 colleges mee in de magische wereld van de filmmuziek.