Uit archief

Zoveel is de WOZ-waarde gestegen in de gemeente Alphen aan den Rijn

Per 1 januari 2020 is de gemiddelde WOZ-waarde van woningen voor het vijfde achtereenvolgende jaar gestegen. Ook in de gemeente Alphen aan den Rijn is dit het geval. Benieuwd hoeveel de WOZ-waarde precies is gestegen? Lees dan verder.

Op 1 januari 2020 bedroeg de WOZ-waarde van de gemiddelde woning in de gemeente Alphen aan den Rijn €264.000, een stijging van 7,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toen waren de woningen €245.000 waard.

De hoogste stijging van de WOZ-waarde was in Weesp. De stijging bedroeg daar bijna 22 procent. De gemiddelde waarde ging daar van €288.000 in 2019 naar €351.000 in 2020. De laagste stijging was dit jaar op Vlieland. De WOZ-waarde ging daar van €268.000 in 2019 naar €271.000 in 2020. Een magere stijging van 1,1 procent.

De stijging is niet onlogisch, zo verklaart het CBS dat de WOZ-waarde de ontwikkeling van de huizenprijzen weerspiegelt die sinds 2014 stijgen. Het WOZ-jaarcijfer loopt altijd een jaar achter; de peildatum is de eerste dag van het voorgaande jaar, in dit geval 1 januari 2019.

De Waarde Onroerende Zaken (WOZ) is de taxatie van de woning door de gemeente. Hierbij wordt gekeken naar de verkoopprijs, het woningtype, de grootte en de ligging. Dit cijfer wordt gebruikt voor belastingaangifte, hypotheek- en gemeentebelasting, waaronder Onroerendezaakbelasting (OZB), de afvalstoffenheffing en waterschapsbelasting. Hoe hoger de WOZ-waarde, des te meer belasting je betaalt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.