Josh Walet

Zoveel keer flitste de Alphense flitspalen er in 2021 op los

In 2021 zijn weer flink wat bekeuringen uitgedeeld dankzij flitspalen in Alphen aan den Rijn. De trajectcontrole op de N11 was goed voor maar liefst 52.198 bekeuringen. Hoeveel bekeuringen bij welke flitspaal zijn uitgedeeld, lees je hier.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Landelijk zijn in 2021 8.024.118 verkeersovertredingen geconstateerd. Dat is meer dan een jaar eerder (7.779.461). “Die stijging zal mede komen doordat meer mensen de weg op zijn gegaan ten opzichte van 2020. In dat jaar werd namelijk voor het eerst de oproep van de overheid gedaan om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona”, verklaart het CJIB.

Trajectcontrole N11

In heel 2021 werden in totaal 52.198 bekeuringen uitgeschreven dankzij de trajectcontrole op de N11. Hiermee bekleedt de N11 de tweede plek in het rijtje van meeste bekeuringen op N-wegen die voorzien zijn van een trajectcontrole. De trajectcontrole staat sinds 9 november 2020 aan op de N11 tussen Leiden en Alphen, van hectometer 2,2 tot 5,4 en van hectometer 9,3 tot 11,1. Van Alphen aan den Rijn naar Leiden staat de trajectcontrole tussen hectometer 10,9 en 9,2 en tussen hectometer 5,7 en 2,2.

Andere flitspalen

Bij de andere flitspalen in Alphen aan den Rijn was het ook regelmatig raak: in totaal werden 39.246 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de maximumsnelheid en voor het rijden door rood licht. In Alphen staan de flitspalen langs de Eisenhowerlaan, de N207, bij de Albert Schweitzerbrug, op de N11 en de Oostkanaalweg (N207).

De Oostkanaalweg spant met een totaal van 15.051 bekeuringen de kroon, waarvan 14.923 voor het overtreden van de snelheid en 128 voor door rood rijden. De flitspaal op de N207 bij Alphen leverde 10.065 boetes op, waarvan allemaal snelheidsovertredingen. Bij de Albert Schweitzerbrug zijn 1.869 snelheidsovertredingen uitgedeeld en 452 bekeuringen voor rijden door rood. De flitspalen die op de N11 staan waren goed voor 220 bekeuringen voor rijden door rood en 7 snelheidsovertredingen. Op de Eisenhowerlaan werden er in totaal 11.582 bekeuringen uitgedeeld. Hiervan waren 10.909 boetes voor het overtreden van de snelheid en 673 bekeuringen voor rijden door rood licht.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.