Pixabay

Zoveel miljonairshuishoudens heeft Alphen aan den Rijn

Voor het zesde jaar op rij is het aantal miljonairshuishoudens in Nederland toegenomen. Maar hoe zit dat eigenlijk in Alphen aan den Rijn?

Het landelijk gemiddelde ligt op 3,5 procent. De provincie Noord-Holland staat aan kop met het hoogste percentage miljonairshuishoudens (4,6 procent) en wordt op de voet gevolgd door Utrecht (4,5 procent). De provincie Zuid-Holland vinden we met 3,3 procent in de middenmoot.

In de gemeente Alphen aan den Rijn was 3,5 procent van de huishoudens in 2020 miljonair, wat overeenkomt met het landelijk gemiddelde. In absolute aantallen komt dit neer op zo’n 3900 huishoudens. Het percentage miljonairshuishoudens in Alphen aan den Rijn is ten opzichte van de jaren ervoor gestegen. In 2018 had onze gemeente 2,7 procent miljonairshuishoudens en in 2019 2,8 procent.

Het betekent overigens niet dat al deze huishoudens een miljoen euro op hun bankrekening hebben staan. Het CBS heeft voor het onderzoek namelijk ook gekeken naar andere vormen van vermogen. Denk aan de waarde van de eigen woning en aandelen. Eventuele schulden, zoals de hypotheek, zijn hier vervolgens vanaf getrokken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.