Josh Walet

Zuid-Holland opent in september subsidieregeling voor bosaanleg

Op 1 september zal de Provincie de subsidieregeling ‘Meer bos in Zuid-Holland’ openstellen. “Met deze subsidie leveren we een bijdrage aan een biodivers, klimaatbestendig en recreatief aantrekkelijk Zuid-Holland”, aldus de Provincie.

In 2020 heeft het Rijk de ambitie uitgesproken om het bos uit te breiden met 37.000 bomen. Dit omdat bossen bijdragen aan een gezond ecosysteem. Daarnaast is de bosaanleg goed voor recreatie, gezondheid, CO2-opslag, biodiversiteit, klimaatadaptatie en verduurzaming van de landbouw, zegt Zuid-Holland.

Zuid-Holland bestaat nu voor drie procent aan bos. “Het is zeer wenselijk dat meer bos wordt aangelegd om een bijdrage te leveren aan een biodivers, klimaatbestendig en recreatief aantrekkelijk Zuid-Holland”, stelt de Provincie. Daarom wordt op 1 september een nieuwe subsidieregeling opengesteld. De subsidie kan worden aangevraagd voor de realisatie van bos en de functiewijziging van landbouwgrond naar natuur of bos.

De aanvraagperiode voor de subsidie Meer bos in Zuid-Holland 2023 is van 1 september 2023 tot en met 1 november 2023. Voor 2023 is in totaal € 500.000 beschikbaar voor deze subsidie.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 09:21

10 Jaar Subway in de Baronie: Jubileum en donatiekansen!

Het is feest in de Baronie, want Subway viert haar tiende jubileum! Een terugblik op tien jaar heerlijke broodjes en gezelligheid markeert niet alleen een mijlpaal voor Nico en Godelieve, maar ook een gelegenheid om iets terug te geven aan de Alphense gemeenschap.

Advertorial Winkels gisteren 17:08

De oplossing tegen koude nachten

Het wordt weer eerder donker en de nachten worden kouder. Hoe fijn is het om deze wintermaanden in een lekker warm bed te kruipen? Bij Dutch Dream Slaapcomfort geniet je ook tijdens deze periode van een fijne temperatuur tijdens je nachtrust.

Sport gisteren 16:02

Dertiende editie van Alphense Bruggenrun gaat komende donderdag van start

Morgenavond is het zover: de dertiende editie van de Alphense Bruggenrun! Loop jij morgen mee tijdens de hardloop- en wandeltocht? De tocht gaat dwars door het centrum van Alphen aan den Rijn. Deelnemers kunnen twee verschillende afstanden lopen: 10 kilometer met 29 bruggen en 5 kilometer met 21 bruggen.  

Overige gisteren 14:56

Bekend gezicht keert terug in de Julianastraat: De Gaper terug van weggeweest

In de Julianastraat van Alphen aan den Rijn is een opvallende verschijning weer teruggekeerd naar zijn vertrouwde plek boven de winkel van Natuurdrogisterij De Hazelaar. Na veel nieuwsgierige vragen van Alphenaren en zoekende blikken van puzzeltochtparticipanten is het goede nieuws bevestigd: De Alphense Gaper is terug!

Politiek gisteren 13:47

Voedsel van Eigen Land, een onderzoek

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in kaart gebracht hoeveel en welk voedsel lokaal wordt geproduceerd. Het rapport is nu de basis voor stimuleren van korte lijnen, dus lokaal maken en opeten. Daarnaast zijn er aanbevelingen om de agrarische sector te helpen in lijn met de landelijke transitie van de landbouw.