Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Zwanen agressief vanwege nesten, dierenambulance roept hondenbezitters op zwanen te ontwijken

Het is weer lente, dus zijn vogels weer volop aan het nesten. Zo ook de zwanen langs de Oranje Nassausingel. Zij zorgen echter wel voor wat problemen.

Het zwanennest ligt aan de sloot naast de Oranje Nassausingel. “Dat is heel leuk, maar het plekje wat ze hebben uitgezocht is iets minder handig. Precies aan het einde van de sloot waar veel mensen en honden passeren. En laat meneer Zwaan daar nou niet zo gecharmeerd van te zijn”, vertelt de dierenambulance. Nadat een aantal meldingen binnen waren gekomen bij de zowel de politie als de dierenambulance, werden de zwanen de sloot in ‘geloosd’.

De dierenambulance vervolgt: “Maar na een paar uur was meneer weer terug op het door hun uitgekozen plekje. Dus er was een andere oplossing nodig.” Daarom werd de gemeente gebeld. Met spoed zijn tien hekken geplaatst rondom ‘huize Zwaan’. “We hopen dat vaders snapt dat ze veilig zitten en hij niemand hoeft weg te jagen”, aldus de dierenambulance.

Verzoek aan hondenbezitters

De dierenambulance heeft, ondanks dat er hekken zijn geplaatst, toch nog een verzoek aan de hondenbezitters in Alphen aan den Rijn. “Houd je hond aangelijnd en uit de buurt van de zwanen. Of nog beter: ontwijk het nest voor een tijdje. De zwanen en wij zullen je heel dankbaar zijn!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 17:30

Gespannen sfeer bij bijeenkomst tijdelijke huisvesting Steekterweg

Woensdagavond vond een informatiebijeenkomst over tijdelijke opvang voor Oekraïners aan de Steekterweg plaats. Dit omdat er onder bewoners onrust heerst over de locatie en de aantallen die opgevangen zullen worden. Het werd een verhitte avond.

Evenementen gisteren 16:23

Kaartverkoop Zomerspektakel gesloten: vrijdagavond volledig uitverkocht

Nog heel even en dan is het weer zover: het Zomerspektakel aan het Meer. Met elk jaar zo’n 70.000 bezoekers in één weekend belooft het ook dit jaar een knallende editie te worden. Dat Alphenaren er zin in hebben blijkt uit de kaartverkoop; de tickets voor de vrijdagavond zijn volledig uitverkocht.

Advertorial Sport gisteren 14:03

Padellen met jouw sportvereniging bij Sunset Padel

Het sportseizoen zit er voor veel sportclubs (bijna) op. Stilzitten doe je natuurlijk niet, dus probeer eens een andere toffe sport en blijf lekker fit. Kom padellen bij Sunset Padel met je teamgenoten! Sportverenigingen kunnen nu tot 1 juli gebruik maken van een speciale actie. 

Calamiteiten gisteren 12:52

Ambulancedienst waarschuwt voor valse meldingen: “Besef welke gevolgen het heeft”

Afgelopen weekend kreeg de ambulancedienst een melding van een vermeende reanimatie. Eenmaal aangekomen bij de desbetreffende woning bleek het om een valse melding te gaan. De ambulancedienst neemt je mee in hun belevenis van die dag. “Besef jij welke gevolgen het heeft als je denkt een grapje met iemand uit te halen?”

Evenementen gisteren 11:41

Alles wat je moet weten voordat je naar het Zomerspektakel aan het Meer gaat

Het Zomerspektakel aan het Meer staat voor de deur. De laatste 100 kaarten zijn gisteren in de verkoop gegaan en de organisatie verwacht vandaag uit te kopen. Om ervoor te zorgen dat jij goed voorbereid naar het festival kunt gaan, hebben we alle essentiële informatie voor je op een rijtje gezet.