Dierenambulance Alphen aan den Rijn

Zwanen agressief vanwege nesten, dierenambulance roept hondenbezitters op zwanen te ontwijken

Het is weer lente, dus zijn vogels weer volop aan het nesten. Zo ook de zwanen langs de Oranje Nassausingel. Zij zorgen echter wel voor wat problemen.

Het zwanennest ligt aan de sloot naast de Oranje Nassausingel. “Dat is heel leuk, maar het plekje wat ze hebben uitgezocht is iets minder handig. Precies aan het einde van de sloot waar veel mensen en honden passeren. En laat meneer Zwaan daar nou niet zo gecharmeerd van te zijn”, vertelt de dierenambulance. Nadat een aantal meldingen binnen waren gekomen bij de zowel de politie als de dierenambulance, werden de zwanen de sloot in ‘geloosd’.

De dierenambulance vervolgt: “Maar na een paar uur was meneer weer terug op het door hun uitgekozen plekje. Dus er was een andere oplossing nodig.” Daarom werd de gemeente gebeld. Met spoed zijn tien hekken geplaatst rondom ‘huize Zwaan’. “We hopen dat vaders snapt dat ze veilig zitten en hij niemand hoeft weg te jagen”, aldus de dierenambulance.

Verzoek aan hondenbezitters

De dierenambulance heeft, ondanks dat er hekken zijn geplaatst, toch nog een verzoek aan de hondenbezitters in Alphen aan den Rijn. “Houd je hond aangelijnd en uit de buurt van de zwanen. Of nog beter: ontwijk het nest voor een tijdje. De zwanen en wij zullen je heel dankbaar zijn!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.