Josh Walet

Zware windstoten: woensdagmiddag en donderdag code geel in Alphen aan den Rijn

Later vanmiddag geldt er code geel in de kustgebieden vanwege kans op zware windstoten. Ook donderdag moeten Alphenaren rekening houden met onstuimig weer, dan is code geel vrijwel de hele dag van kracht.

Met name bij buien is er kans op zware windstoten, waarschuwt het KNMI. De windstoten komen woensdag uit west- tot zuidwestelijke richting en kunnen oplopen tot ongeveer 80 km/uur. In de loop van woensdagavond neemt de wind tijdelijk af alvorens in de nacht naar donderdag weer toe te nemen. Code geel is woensdag tussen 16:00 en 20:00 uur van kracht.

Donderdag is er in het hele land kans op zware windstoten van circa 75 km/uur, in de kustgebieden tot 80-90 km/uur. Opnieuw zijn de zware windstoten vooral aanwezig bij buien, maar dan uit noordwestelijke richting. Code geel is donderdag van kracht tussen 02:00 en 09:00 uur en tussen 11:00 en 20:00 uur. Donderdagavond neemt de wind van het westen uit geleidelijk af en geldt code geel dus niet meer.

Het KNMI waarschuwt dat verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ondervinden van het onstuimige weer. Ga je naar buiten of de weg op? Volg dan de weerberichten en waarschuwingen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 18:40

Toolkit helpt verpleeghuizen slim incontinentiemateriaal in te voeren

Slim incontinentiemateriaal kan de kwaliteit van leven van verpleeghuisbewoners verbeteren, daar zijn zowel onderzoekers als zorgmedewerkers het over eens. Toch blijken er nogal wat hobbels genomen te moeten worden vóórdat zorgorganisaties hier blijvend mee gaan werken. “Waarom is dat?” vroegen verschillende VVT-organisaties in de regio zich af. ActiVite onderzocht het en deelt de geleerde lessen nu in de ‘Toolkit slim incontinentiemateriaal’.

Politie en handhaving gisteren 17:27

Politie geeft beelden vrij van verdachte explosie aan de Stoelmatter

Mogelijk bestaat er een relatie tussen de explosies die op 1 juni in Alphen aan den Rijn en op 28 juni in Nieuwkoop plaatsvonden. De politie heeft daarom beelden vrijgegeven van de verdachte en toont de camerabeelden dinsdagavond ook in Opsporing Verzocht.

Wonen en bouwen gisteren 16:15

Appartementencomplex Castellum krijgt opknapbeurt

Eind vorig jaar kocht de particuliere vastgoedonderneming Newomij het appartementencomplex Castellum, gevestigd nabij het gelijknamige theater. Recentelijk hebben ze het complex een opknapbeurt gegeven.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 14:08

Theater voor Formule-1 liefhebbers!

Na een felle strijd zondag in Jeddah, die menig Formule 1 liefhebber op het puntje van zijn stoel achterliet, wacht zondag in Abu Dhabi de zinderende ontknoping in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. Voor alle fans die na zondag nog geen genoeg hebben van alles wat met racen te maken heeft, biedt Castellum op vrijdag 11 maart ‘Het Grote Grand Prix Circus 2’. Een wervelende voorstelling met Rob Kamphues, Rob van Gameren en Tom Coronel.