PR Sint in Alphen

Zwarte pieten bij intocht Sinterklaas in Alphen

Op zaterdag 16 november vindt de intocht van Sinterklaas en de pieten plaats in het centrum van Alphen. Dit jaar zullen de pieten in Alphen opnieuw zwart zijn.  

Zwarte pieten
Evenals voorgaande jaren heeft de organisatie van de Sinterklaas intocht in Alphen besloten om het uiterlijk van de pieten zwart te houden, ondanks dat de omroep NTR er dit jaar voor kiest om bij de landelijke intocht alleen roetveegpieten in te zetten. “Dit heeft voornamelijk te maken met de herkenbaarheid van onze pieten. Vrijwel iedereen die meehelpt bij de intocht komt uit Alphen aan den Rijn of de omgeving daarvan”, vertelt Wouter Kranenburg, voorzitter van Sint in Alphen.

“Uiteraard betekent het niet dat alle pieten hetzelfde zijn, want iedere piet heeft een ander en eigen karakter. Zo zijn er diverse haarsoorten, zijn de lippen niet overdreven rood en/of groot en dragen alleen sommige pieten oorbellen omdat zij die van zichzelf al dragen. Iedere piet is tenslotte uniek en speciaal en de Sint kan niet zonder ze.”

Activiteiten en optredens
Op zaterdag 16 november zijn er diverse activiteiten en optredens in het Alphense centrum. Vanaf 10:00 zal het feest beginnen op het Rijnplein. Er zullen verschillende demonstraties en optredens worden georganiseerd door Alphense organisaties. Sinterklaas zal naar verwachting rond 11:30 uur met de Pakjesboot aankomen bij het Rijnplein. Na het ontvangst maakt Sinterklaas te paard een rondrit door het centrum, vergezeld door een grote groep pieten.

Ook op andere plekken in het centrum zal wat te beleven zijn. In samenwerking met Junis komt er bij de Adventskerk een pietenplein en ook op het Thorbeckeplein worden demonstraties en optredens gegeven door verschillende Alphense organisaties.

Het definitieve programma, inclusief de route, worden later bekend gemaakt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:02

Geen valse beloftes meer voor de Molukse gemeenschap

Op 10 oktober jl. vond op het Gemeentehuis Alphen aan den Rijn de commissiebehandeling met betrekking tot het sociaal en maatschappelijk domein plaats inzake het voorstel van het college aan de raad over de 2e fase van de herijking dorps- en buurthuizen.  

Gemeente vandaag 17:51

Nieuwe aanpak tegen Japanse Duizendknoop

Gemeente Alphen aan den Rijn start een proef met een nieuwe bestrijdingsmethode voor Japanse duizendknoop. Het gaat om een elektrische onkruidbestrijder die heel gericht onkruid aanpakt.

Politiek vandaag 17:23

Pilot met vast team voor groenbeheer per dorp of buurt

Gemeente Alphen aan den Rijn voert een pilot uit om met een vast team een buurt of dorp te onderhouden. Dezelfde groenmedewerkers werken een aantal dagen per week op dezelfde locatie. Daardoor kan een buurt de prioriteiten zelf bepalen.

Advertorial Horeca vandaag 16:54

Speciaalbieren voor het uitkiezen bij De Bierentuin

Alphen aan den Rijn is een bierentuin rijker. In de Hooftstraat is sinds kort De Bierentuin gevestigd, een plek waar de speciaalbieren vol in het zicht staan en eigenaar Willem Peter altijd in is voor een praatje.  

Horeca vandaag 16:15

Restaurantweek: Bowling Alphen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bowling Alphen in de schijnwerpers.