PR Sint in Alphen

Zwarte pieten bij intocht Sinterklaas in Alphen

Op zaterdag 16 november vindt de intocht van Sinterklaas en de pieten plaats in het centrum van Alphen. Dit jaar zullen de pieten in Alphen opnieuw zwart zijn.  

Zwarte pieten
Evenals voorgaande jaren heeft de organisatie van de Sinterklaas intocht in Alphen besloten om het uiterlijk van de pieten zwart te houden, ondanks dat de omroep NTR er dit jaar voor kiest om bij de landelijke intocht alleen roetveegpieten in te zetten. “Dit heeft voornamelijk te maken met de herkenbaarheid van onze pieten. Vrijwel iedereen die meehelpt bij de intocht komt uit Alphen aan den Rijn of de omgeving daarvan”, vertelt Wouter Kranenburg, voorzitter van Sint in Alphen.

“Uiteraard betekent het niet dat alle pieten hetzelfde zijn, want iedere piet heeft een ander en eigen karakter. Zo zijn er diverse haarsoorten, zijn de lippen niet overdreven rood en/of groot en dragen alleen sommige pieten oorbellen omdat zij die van zichzelf al dragen. Iedere piet is tenslotte uniek en speciaal en de Sint kan niet zonder ze.”

Activiteiten en optredens
Op zaterdag 16 november zijn er diverse activiteiten en optredens in het Alphense centrum. Vanaf 10:00 zal het feest beginnen op het Rijnplein. Er zullen verschillende demonstraties en optredens worden georganiseerd door Alphense organisaties. Sinterklaas zal naar verwachting rond 11:30 uur met de Pakjesboot aankomen bij het Rijnplein. Na het ontvangst maakt Sinterklaas te paard een rondrit door het centrum, vergezeld door een grote groep pieten.

Ook op andere plekken in het centrum zal wat te beleven zijn. In samenwerking met Junis komt er bij de Adventskerk een pietenplein en ook op het Thorbeckeplein worden demonstraties en optredens gegeven door verschillende Alphense organisaties.

Het definitieve programma, inclusief de route, worden later bekend gemaakt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 14:43

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Advertorial Cultuur vandaag 13:37

De Holland-Amerika lijn van Ocobar in Parkvilla

De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika lijn teweeg heeft gebracht. Met songs en verhalen van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Shocking Blue en Golden Earring. Een heerlijk muzikaal avondje uit op vrijdag 6 maart in Parkvilla.

Sport vandaag 12:55

Goud voor Femke Pluim op NK Indooratletiek

Femke Pluim, actief bij AAV’36, heeft afgelopen weekend de Nederlandse titel op het onderdeel polsstokhoogspringen heroverd. Dit deed ze in een seizoensbeste hoogte van 4.45 meter.

Evenementen vandaag 12:00

De smakelijkste week van Alphen komt er weer aan

Van donderdag 19 t/m zondag 29 maart is het weer zover: de Alphens Restaurantweek. Dit jaar met keuze uit verschillende prijsklassen: €20, € 25 en € 30. Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren!

Winactie Horeca vandaag 11:26

Win een lunch voor twee personen bij WOODSTONE

Bij WOODSTONE Pizza and Wine kun je uitstekend terecht voor een heerlijke lunch. Heb jij zin om binnenkort uit lunchen te gaan? Goed nieuws! Wij mogen 3x een lunch weggeven voor twee personen bij WOODSTONE!

Evenementen vandaag 10:49

Nieuwe Prinsen en Pages voor de Cascarvieten

Afgelopen weekend was het volop feest tijdens het carnavalsweekend van Carnavalsvereniging De Cascarvieten. Op zaterdag 22 februari werd de 54-jarige Alphenaar Frank Verschuur benoemd tot nieuwe prins carnaval van Alphen aan den Rijn. Hij mag zich een jaar lang Prins Cascar LV noemen.