PR Sint in Alphen

Zwarte pieten bij intocht Sinterklaas in Alphen

Op zaterdag 16 november vindt de intocht van Sinterklaas en de pieten plaats in het centrum van Alphen. Dit jaar zullen de pieten in Alphen opnieuw zwart zijn.  

Zwarte pieten
Evenals voorgaande jaren heeft de organisatie van de Sinterklaas intocht in Alphen besloten om het uiterlijk van de pieten zwart te houden, ondanks dat de omroep NTR er dit jaar voor kiest om bij de landelijke intocht alleen roetveegpieten in te zetten. “Dit heeft voornamelijk te maken met de herkenbaarheid van onze pieten. Vrijwel iedereen die meehelpt bij de intocht komt uit Alphen aan den Rijn of de omgeving daarvan”, vertelt Wouter Kranenburg, voorzitter van Sint in Alphen.

“Uiteraard betekent het niet dat alle pieten hetzelfde zijn, want iedere piet heeft een ander en eigen karakter. Zo zijn er diverse haarsoorten, zijn de lippen niet overdreven rood en/of groot en dragen alleen sommige pieten oorbellen omdat zij die van zichzelf al dragen. Iedere piet is tenslotte uniek en speciaal en de Sint kan niet zonder ze.”

Activiteiten en optredens
Op zaterdag 16 november zijn er diverse activiteiten en optredens in het Alphense centrum. Vanaf 10:00 zal het feest beginnen op het Rijnplein. Er zullen verschillende demonstraties en optredens worden georganiseerd door Alphense organisaties. Sinterklaas zal naar verwachting rond 11:30 uur met de Pakjesboot aankomen bij het Rijnplein. Na het ontvangst maakt Sinterklaas te paard een rondrit door het centrum, vergezeld door een grote groep pieten.

Ook op andere plekken in het centrum zal wat te beleven zijn. In samenwerking met Junis komt er bij de Adventskerk een pietenplein en ook op het Thorbeckeplein worden demonstraties en optredens gegeven door verschillende Alphense organisaties.

Het definitieve programma, inclusief de route, worden later bekend gemaakt.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 19:12

Burgemeester verzoekt om rekening te houden met dieren

Op verzoek van de Alphense Hondenbezitter en Stichting Alphense Kinderboerderijen stelt burgemeester Liesbeth Spies een aantal vuurwerkvrije zones in. "Dit is een verzoek om rekening te houden met dieren."

Onderwijs gisteren 17:24

Groene Hart Leerpark verzorgt high tea in De Baronie

Op donderdag 14 november hebben de derde klassen van het Groene Hart Leerpark een high tea in winkelcentrum De Baronie georganiseerd. In de hal bij de roltrappen zorgden de leerlingen voor heerlijke hapjes voor het winkelend publiek. Hiermee proberen ze een brug te bouwen tussen de oudere en de jongere bezoekers van De Baronie.

Advertorial Overige gisteren 16:52

Word lid van de Alphens Boost Club!

Hoe blijf je relevant voor je doelgroep? Hoe ga je consistent om met social media? Welke tools gebruik je en waar zet je die in? De Alphens Boost Club is een business club voor Alphense bedrijven en is totaal gericht op online marketing.

Politiek gisteren 16:10

Vraagtekens bij verkoop van Theater Castellum

Wethouder Leo Maat meldt dat er inmiddels een uitvraag is gedaan voor belangstellenden om zich te melden voor aankoop of huur van het noodlijdende Theater Castellum in Alphen aan den Rijn. In december moet dan duidelijk worden of dit zal lukken.

Onderwijs gisteren 15:33

Duurzame samenwerking tussen mboRijnland en LessGo

Onlangs tekenden mboRijnland en LessGo een samenwerkingscontract. De samenwerking is zowel op het terrein van onderwijs als op levering van goederen. LessGo levert slim en duurzaam goederentransport vanuit (grote) bedrijven naar Alphen aan den Rijn (plus omgeving) en omgekeerd.

Politiek gisteren 14:58

‘Sport is kiezen voor vitaliteit in de samenleving’

Wethouder Gert-Jan Schotanus maakt in de nieuwe Sportvisie een duidelijke keuze: "Wij kiezen met sport voor vitaliteit in de samenleving. Dat is een maatschappelijke opdracht die we onszelf hebben gegeven."