Josh Walet
Advertorial Sport

Zwem4daagse 15 t/m 19 juli in De Hoorn

Dit jaar gaan we een beetje terug in de tijd! Voor deze editie is gekozen voor zwembad De Hoorn en de start is zoals van ouds in het buitenbad. Maandag 15 juli wordt de Zwem4daagse feestelijk geopend door Anna, Elsa en Olaf. Starten is mogelijk vanaf 18.30 uur. Omdat de Zwem4daagse tot en met vrijdag duurt kun je zelf kiezen welke vier avonden je meedoet!

In het buitenbad worden de eerste 125 meter (vijf baantjes) afgelegd. Via een leuke route langs het doelgroepenbad zwem je vervolgens de laatste 125 meter (vijf baantjes) in het wedstrijdbad. Kinderen zwemmen minimaal 250 meter per avond. Volwassenen leggen het parcours twee keer af en zwemmen totaal 500 meter. Iedereen kan natuurlijk meedoen met de Zwem4daagse. Ook wanneer je (nog) geen A-diploma hebt. Deelnemers zonder A-diploma of G-sporters, mogen met een ouder/verzorger of een buddy (18+) zwemmen. De begeleider moet wel in het bezit zijn van minimaal een A-diploma.

Starttijden en locatie
Tijdens de Zwem4daagse zwem je vier dagen baantjes. Je kunt kiezen uit vijf avonden. Er is één inhaalavond. Starten is mogelijk tussen 18.30 uur tot 19.30 uur. Let op! De Zwem4daagse wordt dit jaar dus georganiseerd in zwembad De Hoorn!

Iedere avond activiteiten
De Zwem4daagse is altijd een feestje! Zo kun je maandagavond op de foto met de Disney Frozen karakters Anna, Elsa en Olaf. De Zwem4daagse sluiten we vrijdagavond 19 juli feestelijk af met een disco met DJ Jeffrey, de buikschuifbaan en vanaf 19.30 uur is het FloatFest in het recreatiebad.

Zwem4daagse ook voor Vroege Vogels en Lunchzwemmers
Voor onze 'Vroege-Vogels' en 'Lunchzwemmers' is er ook de mogelijkheid om in de ochtenduren tussen 07.00-09.00 uur of tussen 12.00-13.00 uur mee te doen om zo een Zwem4daagse-medaille te bemachtigen.

Welke school wint de wisselbeker?
Nieuw dit jaar is dat leerlingen samen met hun klasgenootjes kunnen meedoen. Leerlingen kunnen zich via de site aanmelden via www.zwem4daagse.nl. Vermeld bij de aanmelding de naam van de school. De school die naar verhouding de meeste aanmeldingen heeft dingt mee naar een prachtige grote wisselbeker! Op vrijdagavond 19 juli wordt de winnende school bekend gemaakt en kan de wisselbeker in ontvangst worden genomen.

Aanmelden
Meld je aan op de website van de landelijke Zwem4daagse www.zwem4daagse.nl of direct bij de gastenservice van zwembad De Hoorn of AquaRijn. De kosten om deel te nemen bedragen € 12,50 per persoon. Buddy’s betalen € 6,25 per persoon (zonder medaille).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.