De Thermen2

Zwembad AquaRijn te zien in aflevering Kabam! over angst voor ‘het gat’

Dinsdagochtend rond 07:40 uur was de nieuwste aflevering van de kinderserie Kabam! op televisie te zien. Hier zat een Alphens tintje aan, want zwembad AquaRijn was het decor voor deze aflevering over zwemles.

AquaRijn blijkt een populaire locatie onder filmmakers. Eerder werd de serie Klem opgenomen en er vonden al diverse opnames voor reclamecommercials plaats. Nu is er dus ook een aflevering van Kabam! opgenomen. Een paar maanden terug werd er al gefilmd in het Alphense zwembad, maar dinsdagochtend was de aflevering dan ook echt op televisie te zien. In de zwemzaal zijn drie dagen lang opnames gemaakt.

De kinderserie Kabam! gaat over kinderangsten en helpt kinderen hiermee om te gaan. Het bestaat uit een serie van tien korte verhalen waarin kinderen kennismaken met één van de kinderen van groep 3/4 en hun angsten. De serie laat zien dat iedereen wel eens bang is en toont op een speelse manier dat er vaak ook een oplossing is voor deze angsten.

De angst van Pip Fleskens, die in de serie Alisa speelt, staat in de aflevering van dinsdag 23 februari centraal. Alisa moet tijdens een zwemles onderwater zwemmen, maar dat durft ze niet. “Veel kinderen zijn bang voor het gat. Daarom raden wij aan om deze aflevering te bekijken”, aldus De Thermen2. In de aflevering is te zien dat Alisa bang is dat ze door het gat opgezogen zal worden. Totdat ze er een spelletje in ziet en haar angst overwint.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 13:45

Een terugblik op de 55e editie van de 20 van Alphen

Het is alweer een jaar geleden dat duizenden lopers aan de start verschenen van de 20 van Alphen. Dit jaar zal de openingsklassieker van het Nederlandse hardloopseizoen helaas niet doorgaan. Daarom blikken we terug op de vorige editie van het Alphense sportevenement.

Calamiteiten gisteren 13:00

Fietser met spoed naar het ziekenhuis na botsing achterop auto

Op zondag 7 maart heeft er aan het begin van de middag een ongeluk plaatsgevonden tussen een automobilist en een fietser op de Renaissancelaan in Alphen. De fietser raakte daarbij zwaargewond en is met spoed richting het ziekenhuis vervoerd.

Romeinen gisteren 11:52

ROMEINEN Centurion en optio

De basiseenheid voor het Romeinse leger is een centurie. Deze groep van tachtig mannen wordt geleid door de centurion en zijn assistent de optio. De centurion is de officier die de centurie leidt en de optio is wat we tegenwoordig een drilsergeant zouden noemen.