De Thermen2

Zwembad De Hoorn gestart met winterzwemmen in kerstsfeer

De strengere maatregelen die binnen getroffen moesten worden, hebben geen roet in het eten gegooid voor het buitenzwemmen bij zwembad De Hoorn. De eerste enthousiastelingen sprongen maandagochtend het verwarmde buitenbad in.

Het Winterzwemmen is maandagochtend weer van start gegaan. Vestigingsmanager Mitchel Hoogervorst zij eerder: “Mensen hebben vorig jaar ontdekt hoe heerlijk is het om in het verwarmde water van het buitenbad én de frisse lucht banen te zwemmen. Aan dat verzoek hebben wij gehoor gegeven.”

Veel animo

En ook dit keer blijkt er genoeg animo te zijn voor het winterzwemmen, ook al is het buiten maar een paar graden boven nul. In alle vroegte sprongen maandag om 07:00 uur de eerste zwemmers al het verwarmde buitenbad in. “Zoveel blije mensen die in alle vroegte voor werktijd of schooltijd een duik kwamen nemen in het warme water”, aldus De Thermen2.

Het water is verwarmd naar 21 graden, waardoor het aangenaam aanvoelt. De Thermen2 merkt dat er vanuit heel Nederland vraag is naar buiten zwemmen. Hoogervorst: “Wij zijn het tweede buitenbad dat momenteel open is voor Winterzwemmen, dus net als vorig jaar weten mensen uit heel Nederland ons weer te vinden om lekker banen te zwemmen. Het verschil met andere jaren is dat er, mede door de sluiting om 17:00 uur, nu vaker ook door kinderen gezwommen wordt voordat hun schooldag begint.”

Zwemmen in kerstsfeer

Vorig jaar was het winterzwemmen al een succes, maar dit keer heeft het Alphense zwembad ook nog wat extra’s uit de kast getrokken. Deze editie van het winterzwemmen staat namelijk in het teken van kerst. Langs de kant staan kerstbomen, er wordt kerstmuziek gedraaid, er hangt kerstverlichting en na afloop kun je opwarmen met warme chocolademelk.

Omdat alles buiten is, is het tonen van een QR-code niet nodig. Alleen wanneer mensen naar het toilet moeten dient een QR-code getoond te worden. Buitenzwemmers kunnen via het zij-hek naar het buitenbad lopen. Omkleden kan in de daarvoor bestemde tent buiten. Tot en met 9 januari kun je winterzwemmen in zwembad De Hoorn. 

Winterzwemmen is er op werkdagen van 07:00 tot 11:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. Reserveren is verplicht en kan via de webkassa op www.dethermen2.nl. Zwemmen in het buitenbad kost € 6, dat is inclusief warme drank na afloop. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!