De Thermen2

Zwembad De Hoorn gestart met winterzwemmen in kerstsfeer

De strengere maatregelen die binnen getroffen moesten worden, hebben geen roet in het eten gegooid voor het buitenzwemmen bij zwembad De Hoorn. De eerste enthousiastelingen sprongen maandagochtend het verwarmde buitenbad in.

Het Winterzwemmen is maandagochtend weer van start gegaan. Vestigingsmanager Mitchel Hoogervorst zij eerder: “Mensen hebben vorig jaar ontdekt hoe heerlijk is het om in het verwarmde water van het buitenbad én de frisse lucht banen te zwemmen. Aan dat verzoek hebben wij gehoor gegeven.”

Veel animo

En ook dit keer blijkt er genoeg animo te zijn voor het winterzwemmen, ook al is het buiten maar een paar graden boven nul. In alle vroegte sprongen maandag om 07:00 uur de eerste zwemmers al het verwarmde buitenbad in. “Zoveel blije mensen die in alle vroegte voor werktijd of schooltijd een duik kwamen nemen in het warme water”, aldus De Thermen2.

Het water is verwarmd naar 21 graden, waardoor het aangenaam aanvoelt. De Thermen2 merkt dat er vanuit heel Nederland vraag is naar buiten zwemmen. Hoogervorst: “Wij zijn het tweede buitenbad dat momenteel open is voor Winterzwemmen, dus net als vorig jaar weten mensen uit heel Nederland ons weer te vinden om lekker banen te zwemmen. Het verschil met andere jaren is dat er, mede door de sluiting om 17:00 uur, nu vaker ook door kinderen gezwommen wordt voordat hun schooldag begint.”

Zwemmen in kerstsfeer

Vorig jaar was het winterzwemmen al een succes, maar dit keer heeft het Alphense zwembad ook nog wat extra’s uit de kast getrokken. Deze editie van het winterzwemmen staat namelijk in het teken van kerst. Langs de kant staan kerstbomen, er wordt kerstmuziek gedraaid, er hangt kerstverlichting en na afloop kun je opwarmen met warme chocolademelk.

Omdat alles buiten is, is het tonen van een QR-code niet nodig. Alleen wanneer mensen naar het toilet moeten dient een QR-code getoond te worden. Buitenzwemmers kunnen via het zij-hek naar het buitenbad lopen. Omkleden kan in de daarvoor bestemde tent buiten. Tot en met 9 januari kun je winterzwemmen in zwembad De Hoorn. 

Winterzwemmen is er op werkdagen van 07:00 tot 11:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. Reserveren is verplicht en kan via de webkassa op www.dethermen2.nl. Zwemmen in het buitenbad kost € 6, dat is inclusief warme drank na afloop. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek vandaag 19:59

MINERVA Sop, kool en geit

Het was echte politiek donderdagavond tegen middernacht. Het zwaard van Damocles, de kwestie Gnephoekpolder die al jaren boven de coalitie van Nieuw Elan, CDA en GroenLinks hangt, is dan net gevallen. GroenLinks kondigt na een schorsing aan op te stappen.

Evenementen vandaag 19:15

Topacts bij Zomerspektakel aan het Meer op 3 juni 2022

“Het is eindelijk zover”, vertelt bestuursvoorzitter van het Zomerspektakel aan het Meer Stanley de Looze enthousiast. “Op zaterdag 29 januari 2022 starten we met de kaartverkoop van de tickets voor vrijdag 3 juni 2022. Dan hebben we een dijk van een line-up staan. Die avond staat Cesar Zuiderwijk met DrumDemons op het podium als eerbetoon aan de Golden Earring. Daarna speelt Anouk gevolgd door Snelle, met zijn band ‘de lieve jongens’. Kensington sluit de avond af. Voor slechts € 45 garanderen wij een topavond.” 

Evenementen vandaag 16:00

20 van Alphen ook dit jaar afgelast: “Een zware beslissing”

Het had één groot feest moeten worden op zondag 13 maart 2022. Dan zou namelijk de 20 van Alphen plaatsvinden. Maar helaas, ook dit jaar heeft de organisatie moeten besluiten om het hardloopevenement te annuleren. Een flinke domper.