Zwembad ontruimd, meerdere personen onwel

Zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn is vrijdagavond ontruimd. In bet zwembad aan de Van Foreestlaan werd een te hoog chloorgehalte gemeten.

Een grote groep bezoekers moest overgeven en hoesten. Een te hoog chloorgehalte in het water was hier de veroorzaker van. Het personeel van het zwembad heeft de gasten naar buiten gebracht. 

Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd en twee personen zijn zelfstandig naar de HAP gegaan. 

Het recreactiebad van De Hoorn blijft dicht totdat de leverancier de installatie heeft gecontroleerd en goedgekeurd. Alle lessen kunnen zaterdag wel doorgang vinden. Volgens De Thermen2 is de luchtkwaliteit in het zwembad weer in orde en vinden de lessen in de andere baden plaats.  


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:33

Inrichting Lijsterlaan volgens de nieuwe categorie GOW30

De discussie om of de Lijsterlaan een 30 km/u moet worden of een 50 km/u weg moet blijven speelt al jaren. Bewoners zien graag dat de snelheid omlaag gaat, net als de lokale fietsersbond. De gemeente ziet een oplossing in het inrichten van de straat als een zogenaamde ‘GOW30-weg’.

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 10:26

Kan ik een woning kopen?

Heb je interesse in een koopwoning van Woonforte? Loop eens binnen bij de makelaars Koppes en Drieman. Zij verkopen woningen van Woonforte en kunnen je alles vertellen over deze betaalbare koopwoningen van rond € 210.000. Beide hebben een kantoor in Alphen aan den Rijn.

Blog Opinie gisteren 19:49

MINERVA Zichtbaar en dichtbij

De witte rook kwam eind vorige week uit het gemeentehuis. De vier partijen die de nieuwe coalitie vormen, zijn het eens. Vervolgens werd de mening van een flink aantal organisaties gevraagd, werden de andere partijen ingelicht en moest het 40 pagina’s tellende akkoord worden opgemaakt en naar de drukker. De drukproef was er woensdag en die ging onder embargo naar de media.

Advertorial Evenementen gisteren 17:56

Vikingen veroveren Museumpark Archeon tijdens Hemelvaartweekend

De Vikingen komen tijdens het Hemelvaartweekend 26 mei t/m 29 mei voor de 24e keer naar Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.