De Thermen2

Zwembaden en buurthuis weer open

Na een sluiting van twee weken hervat De Thermen2 donderdag haar activiteiten weer. Alle aquasporten, doelgroeplessen en zwemlessen gaan weer van start, evenals het recreatief zwemmen.

Twee weken geleden kregen onder andere zwembaden te horen dat zij de deuren moesten sluiten. Eerst mochten ze nog open blijven om zwemlessen aan kinderen t/m 12 jaar te kunnen geven, maar die beslissing werd door de overheid al snel teruggedraaid. Dit zorgde voor veel onbegrip onder ouders: "Kinderen mogen wel in teamverband sporten, maar niet naar zwemles. Schiet mij maar lek, ik snap hem niet." 

De Thermen2 is dan ook blij de activiteiten weer te kunnen hervatten. Directeur Remco Pielstroom: “Vooral het weer opstarten van de zwemlessen is belangrijk voor een waterrijkland waarin leren zwemmen zo belangrijk is. Gelukkig is de sluiting maar bij twee weken gebleven, waardoor de kinderen geen grote achterstand hebben opgelopen. Zaterdag zullen er meteen zeventig kinderen gaan afzwemmen. Dat was al gepland vlak voordat we dicht moesten en is nu gewoon twee weken opgeschoven.”

De Thermen2 is één van de weinige in de regio waar nieuwe zwemlesgroepen van start gaan en waar met normale groepsgrootte wordt gezwommen. Remco: “Waar bij andere zwembaden de wachtlijsten oplopen, is die van ons zes maanden. Veel kinderen uit de regio komen daarom bij ons op zwemles.” 

Bezoekers dienen vooraf altijd een tijdslot te reserveren. Dit kan via de website van De Thermen2.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:19

Muurschildering bij nieuwe doorgang parkeergarage Aarhof is af

De kunstenaars van Atelier Verfstreken, wat onderdeel uitmaakt van Ipse de Bruggen, hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het winkelcentrum De Aarhof op te fleuren. En met resultaat, want de toegang van de nieuwe parkeergarage is voorzien van een kleurrijke muurschildering.

Overige gisteren 15:08

Zaterdagmarkt op Tweede Kerstdag wordt verplaatst naar 24 december

Alphenaren opgelet! Doordat Tweede Kerstdag op een zaterdag valt, is besloten om de zaterdagmarkt van 26 december te verplaatsen naar donderdag 24 december. Zo heb je voor de kerstdagen ook nog extra gelegenheid om jouw benodigdheden op de markt te halen.

Coronavirus in Alphen gisteren 12:43

Studentenwelzijn en werkdruk bij docenten grootste zorgen in mbo en hoger onderwijs

Het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) wordt hard geraakt door de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus terug te dringen. ‘’Dit is vooral zichtbaar bij het welzijn van studenten, de werkdruk van medewerkers, de beschikbaarheid van stages, leerbanen en praktijklessen’’, zo stelt de Rijksoverheid. Dit is ook het geval bij mboRijnland in Alphen.