Josh Walet

Zwemmen kan weer bij Zegerstrand

Het negatief zwemadvies voor de Zegerplas is ingetrokken. Een aantal weken was het zwemwater bij het strandje bij de Zegerplas niet aanvaardbaar om in te zwemmen door blauwalg.

Het advies voor de speelvijver bij Wet 'n Wild is weer positief, meldt zwemwater.nl. Deze site geeft een overzicht van veilige zwemplekken in Nederland. De zwemplek bij de T-steiger was wel al veilig. De blauwalg die eerst aanwezig was kan zorgen voor nare klachten, zoals jeuk en maag- en darmklachten. 

De afgelopen maanden heeft de gemeente hard gewerkt aan de aanpassingen in het gebied rondom de Zegerplas. Het strandje is opknapt, heeft een grotere ligweide gekregen en er is een groot speelschip geplaatst voor de kinderen. Het zwemwater en strandje zijn nu van betere kwaliteit en veilig om te spelen en te zwemmen. 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 21:08

Geen nieuwe sociale huurwoningen in centrum van Alphen-Stad

In de plannen voor nieuwbouwwoningen in het centrumgebied aan de Lage Zijde is geen plaats voor nog meer sociale huurwoningen. Van de vijfhonderd geplande woningen zijn er namelijk al tweehonderd gebouwd in de sociale huursector.

Advertorial Overige gisteren 19:31

Geld inzamelen voor KiKa

Op zaterdag 21 september wordt er een benefietavond gehouden in Bar Amsterdam om geld in te zamelen voor KiKa. Iedereen is van harte welkom om de avond bij te wonen!  

Politiek gisteren 16:06

Bouwactiviteiten Aarkadekwartier stand van zaken

De nieuwbouw op en bij het Aarplein en De Vest in het stadshart van Alphen aan den Rijn verloopt voorspoedig. Naar verwachting worden de woningen in fase 1 en 2 begin volgend jaar opgeleverd.

Sport gisteren 15:52

Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap

Het Scala College organiseert in samenwerking met Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek op woensdagmiddag 9 oktober het Open Alphens Zaalvoetbalkampioenschap.  

Advertorial Overige gisteren 15:07

Jaarmarkt bij Soos aan den Rijn

Natuurlijk doet Soos aan den Rijn iets leuks voor al hun bezoekers tijdens de Jaarmarkt op woensdag 18 september!