Advertorial Algemeen

Zwemseizoen gestart, zwemlocaties Alphen gekeurd

Dinsdag 1 mei is het zwemseizoen voor het zwemmen in open water officieel van start gegaan. De openbare zwemlocaties in Kerk & Zanen en bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn zijn allemaal gekeurd op waterkwaliteit en fysieke veiligheid.

De zwemplekken bij de T-steiger en de speelvijver bij de Zegerplas zijn in orde bevonden. De zwemlocatie bij de T-steiger komt als beste uit de bus en is beoordeeld met kwaliteitsklasse 'Uitstekend'. Ook in de speelvijver bij de Zegerplas kan met een gerust hart worden gezwommen

De speelvijver in het Europapark heeft net als afgelopen seizoen een permanent 'negatief zwemadvies' gekregen. De beoordeling zegt niks over de actuele zwemwaterkwaliteit, maar de wet schrijft voor dat na het zwemseizoen 2015 de kwaliteit ten minste 'aanvaardbaar' dient te zijn. Bij deze locatie was de kwaliteit 'slecht' na vorig zwemseizoen, daarom is een permanent negatief zwemadvies ingesteld voor het zwemwaterseizoen van 2018. 

Tijdens het zwemseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, wordt de kwaliteit van het zwemwater regelmatig gemeten en beoordeeld. Op de website zwemwater.nl wordt actuele informatie gedeeld over de hygiëne en veiligheid van officiële buitenzwemplekken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets
Advertorial Winkels vandaag 15:35

Bij Hoogvliet sparen voor gratis theatertickets

Klanten van supermarkt Hoogvliet sparen vanaf 28 augustus 2019 voor het tweede kaartje gratis voor diverse theatervoorstellingen, geschikt voor de hele familie. De voorstellingen van onder andere Doornroosje De Musical, Peppa Pig, Brandweerman Sam Live en Fien & Teun zijn te boeken bij verschillende theaters in het marktgebied van Hoogvliet.

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.